Eurprivacy.nl
Image default
Verenigingen

Hoe werkt een studiekeuzeadvies?

Het is bijna zover! Het einde van het schooljaar is in zicht. Dat betekent nog een paar eindexamens knallen en een heerlijk, lange en verdiende vakantie. Hoewel dit voor iedereen natuurlijk klinkt als hemel op aarde, kunnen de maanden en weken ervoor best lastig zijn. Want deze tijd van het jaar is ook de tijd van het jaar waarin een nieuwe studie gekozen moet worden. Dat kan nog wel eens zorgen voor behoorlijk wat stress. Want wat hebben we ontzettend veel opleidingen en studies in Nederland die je allemaal kunt doen. Gelukkig zijn er oplossingen en hulpmiddelen die jou als bijna geslaagde kunnen helpen hierbij. Een voorbeeld hiervan is een studiekeuze advies. 

Het proces van een studiekeuzeadvies 

Wanneer je ervoor kiest om een studiekeuzeadvies in te schakelen, zul je terechtkomen in een tijd van testen, testen, testen. Bij een studiekeuzeadvies wordt er namelijk via testen naar jouw beeld over bepaalde studies gekeken. Maar voordat deze testen afgenomen worden, wordt er eerst een gesprekje met je gehouden. Dit wordt ook wel een intakegesprek genoemd. Bij dit gesprek kijkt een studieadviseur vaak naar jou als persoon en naar jouw talenten en eigenschappen. Wanneer je door het eerste gesprek heen bent, kom je in de wereld waarbij je ontzettend veel testen moet gaan maken en dan begint het pas eigenlijk echt. 

Wat voor soort testen zijn het? 

Maar wat voor soort testen worden er dan bij kinderen en jongeren afgenomen wanneer ze een studieadvies zoeken? Vaak zijn de testen die afgenomen worden, gespecialiseerde testen. Deze testen zijn namelijk gemaakt door professionele bureaus die al jaren deze testen produceren. Hoewel je ook gratis testen kan vinden op het internet, is het belangrijk om juist een professionele test te doen. Deze zijn namelijk ten eerste veel betrouwbaarder dan de gratis testen op het internet én de kwaliteit van de testen is veel beter dan alle andere testen die je online kan vinden.  

Resultaten en analyses 

Daarna is het de taak aan de studieadviseur om naar jouw resultaten te kijken. Vaak wordt er hierbij een link gezocht naar het intakegesprek. Het is ook belangrijk om te weten dat een studieadviseur vaak kijkt naar de interpretatie van de resultaten. Anders zouden de teksten enorm zwart op wit zijn zonder enige uitleg, toevoeging of toelichting. Nadat de analyses gemaakt zijn, krijg je een soort rapport mee waarin alle uitslagen terug te vinden zijn. In dit rapport staat vaak een duidelijk advies dat heel secuur is ingevuld. Je kunt er ook nog voor kiezen om een eindgesprek in te plannen voor vragen, twijfels en onzekerheid. Op zoek naar een studiekeuzeadvies en woon je in Amsterdam? Zoek dan op internet studiekeuze Amsterdam. 

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze-amsterdam/