Eurprivacy.nl
Image default
Verbouwen

Het beschermen van je vloer

Je hebt een nieuwe vloer of je gaat verhuizen en in de woning is al een vloer aanwezig. Je wilt dan natuurlijk dat je vloer zo lang mogelijk mooi blijft, zodat deze dan ook lang mee kan gaan. Er zijn veel dingen die je vloer kunnen beschadigen, zoals feestjes, waarbij er veel stoelen worden neergezet die over de vloer schuiven. Ook kinderen en huisdieren kunnen ervoor zorgen dat je vloer vies wordt en wellicht zelfs kapot gaat. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om de vloeren in je huis te beschermen en zo mooi mogelijk te houden. 

In deze blog worden er een paar tips gedeeld, zodat je vloeren zo lang mogelijk mee kunnen gaan. 

 

Vloeren verzorgen

Er zijn een aantal dingen die je regelmatig kunt doen om je vloeren te beschermen en ze mooi te houden. Schoonmaken is iets wat gemakkelijk gedaan kan worden, maar wat niet iedereen vaak doet. Stofzuigen, dweilen, afstoffen en vegen moeten ook gebeuren. Het liefst 1 keer in de week, zodat je vloeren in goede conditie blijven. Vaak wanneer mensen uit school of werk komen doen ze hun schoenen uit wanneer ze binnen komen. Om ervoor te zorgen dat mensen dit niet vergeten, kan je een bordje plaatsen waarop staat dat je je schoenen uit moet doen. Ook kan je pantoffels neerleggen, zodat wanneer je de pantoffels ziet, je weet dat je je schoenen uit moet doen. 

 

Schoonmaakproducten

Wanneer je je vloeren gaat schoonmaken is het wel belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen kiest. Als het schoonmaakmiddel dat je gebruikt niet wordt aanbevolen voor de vloeren, gebruik dan vooral niet deze producten. Het is dan ook erg belangrijk om de ingrediënten te lezen op de verpakking om er zeker van te zijn dat je geen producten gebruikt dat je vloer zou kunnen beschadigen. Wanneer je niet zeker weet wat je moet nemen, dan kan je ook op internet zoeken welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn en waar je deze kan kopen. Het is dan wel belangrijk om te weten wat voor soort vloer je hebt. 

 

Verhuizen

Verhuizen is duur en kan stressvol zijn. Verhuizen is daarbij wel ontzettend leuk maar ook spannend. Het kan helaas daarbij wel zwaar zijn voor de vloeren, vooral voor houten vloeren. Er zijn producten beschikbaar die mogelijke schade aan de vloeren kunnen helpen beperken. Schokabsorberende plastic matten is een erg goede optie. Deze matten worden meestal als een rol geleverd en kunnen op maat worden gesneden. Andere materialen die je kan gebruiken om de vloeren te beschermen zijn karton en rode hars papier. Daarnaast is het verstandig om geen meubels of andere zware voorwerpen over de vloer te slepen. 

Laat het iemand anders doen

Soms is het ook handig om een professional in te schalen om de vloeren te beschermen en schoon te maken. Zo zou je 1 keer per jaar een professional kunnen inhuren om je tapijt te stomen, het opnieuw verzegelen van hardhout, laminaat vernieuwen of tegels neer te laten  leggen. Op deze manier weet je zeker dat het goed zit en dat het ook goed blijft zitten voor de komende tijd. De vloeren door een professioneel in de was te laten zetten is een andere manier om harde vloeren te beschermen tegen krassen en vlekken. In sommige gevallen kun je zelfs houten vloeren of laminaat door een vakman laten overspuiten. Er wordt aangeraden om dit 1 keer in de vijf jaar te laten doen. Vraag wel of dat er een garantie bij zit, zodat je verzekerd ben. Lees meer op de website hierover.