Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe voorkom ik inbraak in mijn woning?

Je zult het maar hebben. Je komt terug van een nachtdienst op het werk, en treft thuis een ravage aan. Alle kasten zijn leeg getrokken, je Tv-meubel is leeg en je sierradenkistje is geplunderd. Van echte inbraaksporen is echter geen sprake… ‘Een bekende misschien?’, ‘Heb ik de deur open laten staan?’, je gedachten slaan op hol.

Soms gaan inbrekers enorm sluw te werk. Ze weten (bijvoorbeeld middels zakkenrollen) een kopie van je huissleutel te bemachtigen, ze noteren het kenteken van je auto(‘s) om in de gaten te houden wanneer je van huis bent en ze klimmen al een keer over je schutting om via je keukenraam naar binnen te kijken. Waarschijnlijk word je al akelig van de gedachte. Maar wie heeft er niet iemand in zijn of haar directe omgeving die het al eens heeft meegemaakt?

Goed, we zijn bang en nu?!

Gelukkig is het mogelijk je hiertegen te wapenen. Uitsluiten kun je het natuurlijk nooit helemaal, maar er is genoeg dat je kan doen om de kans op indringers te minimaliseren. Eén van de mogelijkheden is om je reguliere sloten te vervangen door sloten met veiligheidscilinders.

Deze sloten maken gebruik van stalen pinnen, in plaats van koperen. Daarnaast zijn de sloten verstevigd met een stalen balk. Het is voor een inbreker onmogelijk om hier zomaar doorheen te boren, of het slot te ‘picken’ met een haakje. Ook is het niet mogelijk om zomaar een kopie te laten maken bij een slotenmaker, daar hiervoor een certificaat vereist is dat enkel verstrekt kan worden door de installateur van het desbetreffende slot.

Combineer meerdere maatregelen voor een veilig thuis

Op deze manier wordt de kans op inbraak drastisch teruggedrongen. Vanzelfsprekend is het raadzaam om hiernaast andere maatregelen te treffen, zoals anti-inbraakglas, een alarmsysteem of (dummy-)camera’s. Het slaapt natuurlijk toch een stukje rustiger wanneer je huis inbraak-proof is.

https://www.veiligheidsslotenshop.be