Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je jouw huis in voor de verkoop?

Het is alom bekend dat het strippen van een woning voor een betere verkoop zorgt. (Optische) vierkante meters doen veel met een huizenprijs, zeker in deze tijden. Welke zaken kun je zelf alvast aanpakken voordat er foto’s gemaakt gaan worden en de eerste belangstellenden over de vloer komen?

Fotografie

De verkoopprijs van een huis drijf je niet op met trucage in de fotografie. We zien op huizensites nog wel eens de zogenaamde fish eye-foto’s, genomen met een groothoeklens zodat de ruimte groter lijkt. Alsof mensen tijdens een bezichtiging niet zien dat dit vervolgens tegenvalt. Een bedrijf als Bagro Vastgoed Roosendaal kan helpen en adviseren over de verkoop van het huis, alsmede over de juiste manier van het in beeld brengen van de ruimtes.

Interieur minimaliseren en muren leegmaken

Het minimaliseren van de inrichting creëert op een eerlijkere manier extra vierkante meters. Haal al te persoonlijke items en liefst ook enkele meubels weg, en maak de muren bijkans kaal. Een neutraal schilderij laat je hangen, maar een wand vol familiefoto’s haal je leeg. De boorgaten vul je netjes op met pasta en er kan eventueel nog een witkwast overheen. Het schept een ruimtelijk gevoel en bovendien meer lichtweerkaatsing.

Ramen lappen en tuin opruimen

De tuin is, zeker in Nederland, een unique selling point van een huis en het nodigt meer uit wanneer dit een gezellige maar opgeruimde plek is. Zet rondslingerend speelgoed in de schuur, ga een middagje onkruid wieden en spuit het terras schoon. Wanneer je ook nog even snel de ramen lapt, heeft de fotograaf – en niet te vergeten de geïnteresseerden – vanuit het huis een helder zicht op de blikvanger die je tuin nu is.

Hang- en sluitwerk en beglazing

Over ramen gesproken: zorg dat al het hang- en sluitwerk in orde is. Vervang desnoods een aantal sluitingen en handvatten. Het overal aanbrengen van dubbele beglazing is nog zo’n investering in een succesvolle verkoop, net als het laten fiksen van weigerende of haperende inbouwapparatuur. Dat geldt in overdrachtelijke zin tevens voor een flinke schoonmaakbeurt, tijdens welke je de nodige energie besteedt aan (hopelijk) winst.