Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Hoe beits ik een houten vloer?

Een houten vloer is een extreem mooie vloer mits de vloer goed bewerkt is. Onbewerkt hout verliest snel haar schoonheid, dit komt doordat onbewerkt hout erg snel vies wordt. Deze viezigheid kan een grauwe look aan de vloer geven, waardoor het hout niet echt gezellig meer oogt. Een oplossing hiervoor is het beitsen van de vloer. Hiermee kun je de look en levensduur van de houten vloer verbeteren.

Voor je begint is het van belang om te bedenken met wat voor soort beits je de vloer wilt gaan bewerken. Let hierbij op het gewenste resultaat wat betreft glas. Er zijn verschillende soorten beits, met elk zijn eigen glans of matheid. Nadat je het soort beits hebt vastgesteld, kun je daadwerkelijk aan de vloer beginnen. Controleer de vloer eerst op eventuele uitstekende spijkers of schroeven, en werk deze indien aanwezig zorgvuldig weg. Achtergebleven gaten kunnen opgevuld worden met kneedbaar hout, een soort plamuur maar dat voor houtproducten. Over oneffenheden hoe je je geen zorgen te maken, dit hoort immers bij een houten vloer. Na het verwijderen van oneffenheden kun je de vloer gaan schuren. Dit is van belang om dat de lak dan gladder zal zijn. Bij een niet geschuurde vloer zal de lak niet mooi hechten op het hout.

Nu alles geprepareerd is, kun je de houtbeits aan gaan brengen. Bedenk voordat je daadwerkelijk de vloeistof aanbrengt welke kant je op lakt. Dit maakt het een stuk makkelijker, omdat je geen dubbele lagen zult hebben. Bij het aanbrengen kun je voor de hoekjes en randjes het beste een kwast gebruiken, dit maakt het een stuk makkelijker om alles egaal te krijgen. Na dat je de eerste laag aangebracht hebt, is het van belang om een tijdje te wachten zodat alles goed kunt drogen, voordat je de tweede laag aanbrengt. Een tweede laag aanbrengen maakt het hout donkerder.

 

https://www.eurprivacy.nl/