Eurprivacy.nl
Image default
Marketing

Het belang van kwalitatieve Backlinks

In het huidige online landschap is het hebben van een goed backlinkprofiel essentieel voor elke website die goed wil scoren in de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Een backlink is gewoon een link van de ene website naar de andere, en hoe meer backlinks van hoge kwaliteit een website heeft die naar hem verwijzen, hoe beter. Het gaat echter niet alleen om veel backlinks – het gaat ook om backlinks van hoge kwaliteit van gerenommeerde websites. Lees verder voor meer informatie over waarom kwalitatieve backlinks belangrijk zijn en hoe u ze kunt krijgen voor uw website.

Waarom kwalitatieve backlinks belangrijk zijn

Er zijn twee belangrijke redenen waarom kwalitatieve backlinks zo belangrijk zijn:

1. Ten eerste, wanneer zoekmachines zoals Google zien dat uw website veel backlinks van hoge kwaliteit heeft, interpreteren ze dit als een teken dat uw website gezaghebbend en betrouwbaar is. Daardoor zal uw website waarschijnlijk hoger scoren in de SERP’s .

2. Ten tweede, zelfs als u erin slaagt hoog te scoren in SERP’s zonder veel hoogwaardige backlinks, zullen bezoekers snel doorhebben dat uw website niet betrouwbaar is zodra ze erop terechtkomen. Hierdoor zullen ze snel wegklikken (bekend als “bouncen”), wat de ranking van uw website nog verder zal schaden. Backlinks van hoge kwaliteit zijn dus niet alleen noodzakelijk voor een goede ranking, maar ze zijn ook noodzakelijk om bezoekers betrokken te houden bij uw site zodra ze erop terechtkomen.

Hoe krijg je kwalitatieve backlinks

Nu u weet waarom kwalitatieve backlinks zo belangrijk zijn, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u ze kunt krijgen voor uw eigen website. Helaas is er geen eenvoudig antwoord – maar dat komt omdat zoekmachines wijs zijn geworden uit het feit dat sommige bedrijven het systeem proberen te bespelen door backlinks van lage kwaliteit of zelfs nep te kopen. Als gevolg daarvan worden links die er “spammy” of kunstmatig uitzien nu door de meeste zoekalgoritmen buiten beschouwing gelaten

Wat betekent dit voor u? Eigenlijk betekent het dat de enige manier om tegenwoordig kwaliteitsbacklinks te krijgen, is ze op natuurlijke wijze te verdienen door goede inhoud te creëren waar andere mensen naar willen linken. Een paar ideeën voor inhoud die goed presteert en op natuurlijke wijze links genereert, zijn onder meer:

– Diepgaande blogberichten
– How-to gidsen
– Infografieën
– Case studies
– Whitepapers
– Onderzoeksrapporten

Het belang van kwalitatieve Backlinks

Natuurlijk kost het creëren van al deze geweldige content tijd en moeite – maar geloof ons als we zeggen dat het de moeite waard is. Niet alleen wordt u beloond met kwalitatieve backlinks (en betere rankings als gevolg daarvan), maar u levert ook waarde voor uw doelgroep, wat u kan helpen bij het genereren van leads en het omzetten van die leads in klanten.     

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen als het gaat om het creëren van goede content, overweeg dan om samen te werken met een contentmarketingbureau dat u kan helpen met het bedenken van ideeën en ervoor kan zorgen dat uw content goed is voordat deze live gaat op uw site. De algoritmen van zoekmachines veranderen voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste best practices – en een bureau kan u daarbij helpen.”

Als u wilt dat uw website goed scoort in SERP’s en dat bezoekers betrokken blijven als ze eenmaal op uw site zijn, dan hebt u backlinks van hoge kwaliteit nodig die naar uw domein verwijzen. Er is geen gemakkelijke manier om dit te omzeilen – u moet geweldige inhoud creëren als u wilt dat anderen er op natuurlijke wijze naar linken. Maar geloof ons als we zeggen dat het de moeite waard is – backlinks van hoge kwaliteit kunnen uw website (en bedrijf) naar een hoger niveau tillen!

https://blogdrip.nl/backlinks-kopen/