Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Een tuin zonder dazen ? De dazenval en haar onderdelen het juiste resultaat

De dazenval ook wel dazenvanger genoemd een efficcient onderdeel van tuin& paardenpension!

Sinds een aantal jaren is er een product op de markt welke menig tuin en een paardenpension vrij houd van dazen. Namelijk de dazenval ook wel de dazenvanger genoemd. Maar wat is nou een dazenvanger? Een dazenvanger is een val waarmee je de zogeheten dazen (paardenvliegen) op een makkelijke manier kan vangen. Dazen zijn hele vervelende vliegen die heel gemeen kunnen bijten en dit doen ze vooral bij paarden. Vandaar dat het ook wel een paardenvlieg word genoemd. Wanneer een daas een paard bijt zal het sneetjes in de huid maken. Dit doen ze omdat zij bloed nodig hebben om hun eitjes te laten rijpen. In de zomer zal een paard heel veel last hebben van de dazen omdat ze vooral dan veel voorkomen. Tot voorheen was hier maar weinig aan te doen maar daar is nu verandering in gekomen.

 

De juiste dazenval onderdelen voor het beste resultaat

Een dazenvallen kun je kopen in verschillende soorten. De een is wat duurder als de andere maar het geeft allemaal hetzelfde perfecte resultaat. Aan een dazenval zit een grote zwarte bal met daaronder een opvangbakje. Wanneer een daas op deze grote zwarte bal land zal het vast komen te zitten of het word het opgevangen in het opvangbakje. ( dit hangt af van het type dazenval ) Lees hier meer over de dazenval >> dazenval << Dan zal je je wel afvragen waarom een daas dan op die bal afkomt?. Dat is eigenlijk heel simpel. Een daas heeft bloed nodig van zoogdieren onm zich voort te kunnen planten. Zoogdieren voelen erg warm aan. Je kunt een zoogdier dus vergelijken met de zwarte bal omdat die ook gauw warm word door de zon. Hierdoor word het aangeraden om de dazenval in de zon neer te zetten voor een beter resultaat.

Dazenvallen kun je kant en klaar kopen maar ook kun je deze heel goed zelf maken. Het mooie hieraan is dat het een stukje voordeliger is. De grote dazenval word dan vervangen door een zwarte emmer met een touwtje eraan. Maar voor resultaat is het noodzakelijk om hier een laag dazenlijm op te smeren. Geen muizenlijm of rattenlijm maar echte dazenlijm. Gebruik altijd de echte dazenlijm van Sticky Tap. Deze dazenlijm welke u kan kopen in diverse verpakkingen is verantwoord, betaalbaar en zeer efficient bij het vangen van dazen. De Sticky Trap dazenlijm smeer je op de zwarte emmer. De dazen komen door de warmte op de emmer af en je raad het al ze komen vast te zitten in de lijm. Hierbij zit geen opvangbakje maar wanneer de emmer helemaal vol zit kun je de dazen er gewoon afschrapen. Vervolgens kun je er weer een nieuwe laag lijm opsmeren en je zal met zekerheid weer resultaat boeken.

De onderdelen van een dazenval

  • –          De losse dazenval
  • –          De afdichtdop
  • –          De funnel
  • –          Het opvangbakje ( resevoir )
  • –          stalenframe
  • –          dazenlijm

 

Alle dazenvallen hebben een zwarte bal nodig. Deze onderdelen kunnen ook vervangen worden door een emmer of iets anders wat zwart is. De zwarte bal word door een daas vergeleken met een zoogdier. Een daas heeft het bloed van een zoogdier nodig voor zijn eitjes. Zijn oog valt op grote zoogdieren zoals paarden, koeien en ander vee. Dazen komen het meest voor in de zomer wanneer het erg warm is. Het zonlicht zorgt ervoor dat de bal net zo warm aan voelt als een echt paard.

Bestel dus optijd uw dazenval onderdelen!

De afdichtdop Tip!

Voordat je de dazenval op kunt zetten begin je eerst met het opblazen van de dazenbal. Bij de dazenbal zit een afdichtdop zodat de lucht niet uit de bal kan ontsnappen. Het gebeurd vaak dat deze bal heel langzaam wat lucht verliest, helemaal wanneer deze wat ouder word. Smeer een klein beetje silicone kit rondom de dop voor u deze plaatst en de bal zal nooit geen lucht verliezen.

 

https://dazenvanger.nl/dazenval-onderdelen.html