Eurprivacy.nl
Image default
Woningen

Een keuken ontwerpen die aan al uw behoeften voldoet

Een geweldige keuken heeft veel ingrediënten, van een doordacht plan en functionele lay-out tot solide bouwmaterialen, georganiseerde opslag en natuurlijk esthetiek. Dit is met name het geval als het gaat om de gezinskeuken – misschien wel de hardst werkende kamer in huis. En zoals alle beproefde recepten, zullen vervangingen het gewoon niet redden. Hier zijn enkele lessen die ik heb geleerd uit mijn ervaring met het ontwerpen van keukens, om een lange levensduur, functie en stijl te garanderen.

Functie eerst

Bij de start van een keukenrenovatie moet de plattegrond uw eerste prioriteit zijn. Bepaal, voordat u een indeling kiest, hoe u de ruimte wilt gebruiken. Je bent misschien een gastronomische chef-kok, of je gelooft misschien dat de familie die samen kookt bij elkaar blijft. Organiseer je veel feesten? Welke andere activiteiten zal uw keuken nodig hebben, naast koken en dineren? Zal het ook functioneren als een thuiskantoor of huiswerkruimte? Een ambachtelijke zone? Een plek voor entertainment en games? Voor een echt naadloze en goed functionerende keuken, moet u rekening houden met uw levensstijl terwijl u zich in de ontwerpfase bevindt. Denk ook aan de vloer, heb je bijvoorbeeld een houten vloer in de keuken, dan is onderhoudsolie voor houten vloeren een must. Je wilt de vloer namelijk beschermen tegen vlekken en etensresten.

Plattegrond

Open-concept plattegronden bieden het beste gebruik van de ruimte; ze elimineren muren en hallen terwijl ze socialisatie en een gezinsvriendelijke sfeer bevorderen. Dit type lay-out vereist een goede visuele doorstroming en continuïteit op uw begane grond. Gebruik samenhangende materialen en een complementair kleurenpalet in de keuken en aangrenzende woon- en eetkamer, en ga overal door met dezelfde vloer. Door die visuele onderbrekingen van tegel naar tapijt naar hardhout te elimineren, vervagen de grenzen tussen de verschillende gebieden en lijken ze groter.

Keuken eiland

Het opnemen van een eiland zal de visuele overgang tussen keuken en woonkamer vergemakkelijken en tegelijkertijd de functie versterken. Je eiland zal dienen als een groot voedselbereidingsgebied en een amusements- en eetruimte, terwijl er geen keukentafel en stoelen nodig zijn en er waardevolle ruimte vrijkomt voor andere benodigdheden!

Opbergruimte

Dit brengt ons bij ons volgende essentiële ingrediënt. Als er één ding is dat nooit uit de mode lijkt te raken in de keuken, dan is het wel opbergruimte. Hoe uw huis is georganiseerd, maakt het verschil in zijn algehele uiterlijk en functie, zelfs buiten de keuken zelf. Denk aan alle dingen die naar andere kamers lijken te migreren. Dit is minder waarschijnlijk wanneer elk item een speciale plek heeft. Opruimen is een essentieel proces dat voortdurend moet plaatsvinden om ervoor te zorgen dat je huis georganiseerd blijft, en als je ergens geen ruimte voor hebt, moet je jezelf afvragen of je het echt nodig hebt. Als moeder van drie kinderen kan ik uit ervaring spreken dat met een beetje vooruitdenken, die extra tijd die u besteedt aan het plannen van uw opbergsysteem, gewaardeerd zal worden naarmate de behoeften van uw gezin veranderen.

Overwegingen voor de kast

In veel van mijn keukenontwerpprojecten gebruik ik graag een combinatie van open rekken en gesloten kasten. Dit heeft zijn duidelijke functionele voordelen, maar speelt ook een belangrijke rol in de stijlafdeling. Om deze keuken (hierboven afgebeeld) op te warmen en extra functie en casual alledaagse opslag te bieden, gebruikten we warme zwevende planken met walnootfineer aan weerszijden van het assortiment. Deze planken bieden een stijlvolle en gemakkelijk toegankelijke plek om dagelijkse gerechten op te bergen, evenals een ander visueel ontwerpelement om het kookgedeelte te benadrukken.

Houd bij het kiezen van een opbergsysteem voor uw keuken rekening met uw levensstijl en uw favoriete organisatiestijl . Onthoud dat uw opslagsysteem alleen werkt als u het daadwerkelijk gebruikt! Een keukenrenovatie of herontwerp is de perfecte gelegenheid om een organisatie te integreren die naadloos aansluit bij uw ruimte en levensstijl. Onze ontwerpers gaan met elke klant om de tafel zitten en bespreken hun behoeften om ervoor te zorgen dat elementen zoals kasten zorgvuldig zijn ontworpen om aan de behoeften van hun gezin te voldoen.

  • Off-the-rack kasten hebben een standaard diepte, maar als u kiest voor op maat gemaakte kasten, kunt u deze aanpassen om elke centimeter van de ruimte te maximaliseren. Zorg ervoor dat ze diep genoeg zijn voor kleine apparaten, keukengerei, voorraadartikelen en al je andere keukenbenodigdheden.

  • Verleng je kasten tot aan het plafond om nog meer opbergruimte te creëren en visueel drama toe te voegen. Dit trekt het oog naar boven en accentueert de hoogte van de ruimte.

  • Denk erover om wat extra verborgen stopcontacten onder het eiland toe te voegen.

  • Gebruik een consistente toon in de afwerkingen voor een gestroomlijnde look overal.

Styling

De keuken is een kostbare en zeer ingewikkelde renovatie, dus ik raad mijn klanten aan om te overwegen of ze neutraal of gedurfd willen gaan. Als ik ‘neutraal’ denk, zie ik afwerkingen en materialen die hun esthetische waarde voor lange tijd of zelfs voor onbepaalde tijd behouden. Voor alle duidelijkheid: “neutraal” betekent niet saai. Laten we hier wat verder op ingaan.

Als je een keukenrenovatie plant, zul je snel ontdekken dat er een aantal belangrijke items zijn die je niet snel wilt veranderen vanwege kosten en gemaksfactoren . Voor elementen zoals vloeren, werkbladen, backsplash, kasten en grote apparaten, zal het kiezen van een neutrale stijl de levensduur van uw selectie verlengen in termen van stijl. Als je je geïnspireerd voelt door de trend du jour, kun je vrijblijvende visuele interesse toevoegen door goedkope en eenvoudig te installeren updates op te nemen, zoals verlichting, kasthardware, kleine apparaten en accessoires.

Zwart en wit is een klassieke kleurencombinatie die nog steeds een sterke moderne gevoeligheid heeft. In deze keuken zorgt het wit voor die blijvende neutrale afwerking, terwijl de zwarte afzuigkap en onderkasten voor leestekens zorgen.

Verlichting

Verlichting is inderdaad een functioneel element in de keuken, maar de juiste armaturen kunnen ook als opvallende blikvangers dienen. Gebruik uw omgevings-, taak- en accentverlichting om werkgebieden en ontwerpkenmerken te markeren. Een opvallende kroonluchter boven de keukentafel of hangers die boven de ontbijtbar hangen, kunnen natuurlijk ook op zichzelf staan! Elke “zone” in uw keuken moet een speciaal licht op een aparte schakelaar hebben, inclusief de voorbereidingsruimte aan het aanrecht, de kookplaat, de gootsteen, de ontbijtbar en de keukentafel. Installeer dimmers om nog meer functies toe te voegen en de juiste sfeer te creëren.

 

http://vloerenbaas.nl