Eurprivacy.nl
Image default
Winkelen

Hoeveel toeristen gaan er naar een smartshop in Amsterdam?

Het is geen geheim dat Amsterdam een ​​populaire toeristische bestemming is. Met haar prachtige grachten, smalle straatjes en levendige cultuur trekt de stad bezoekers van over de hele wereld. Maar wat misschien als een verrassing komt, is dat een van de populairste attracties van Amsterdam de overvloed aan smartshops is.

Naar schatting bezoeken jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen toeristen deze winkels, waarvan ongeveer 500.000 uit het buitenland. De meeste van deze toeristen komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Wat trekt hen naar deze winkels specifiek en niet naar online smartshops zoals www.sirius.nl? Waarschijnlijk de grote verscheidenheid aan psychedelische producten die worden aangeboden.

De soorten toeristen die het meest waarschijnlijk een smartshop bezoeken

Een smartshop is een soort winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van legale highs en andere psychoactieve stoffen. Deze stoffen kunnen psychedelica, dissociatieve middelen en stimulerende middelen bevatten. Smartshops komen het meest voor in Nederland, waar ze sinds begin jaren 2000 legaal zijn. Ze zijn echter ook te vinden in andere landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten. De soorten toeristen die het meest geneigd zijn een smartshop te bezoeken, zijn degenen die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van nieuwe ervaringen en het verkennen van verschillende bewustzijnstoestanden. Dit kunnen jonge mensen zijn die nieuwsgierig zijn, maar ook oudere volwassenen die op zoek zijn naar alternatieven voor de traditionele geneeskunde. Daarnaast richten veel smartshops zich op specifieke subculturen, zoals de rave-community. Als gevolg hiervan worden ze vaak bezocht door toeristen die deze interesses delen.

Hoeveel geld geven toeristen gemiddeld uit in een Nederlandse smartshop?

De bestedingen van toeristen in Nederlandse smartshops zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De gemiddelde toerist besteedt zo’n 25 euro aan smartshop-producten, het grootste deel aan truffels. Er is echter een breed scala aan producten beschikbaar in smartshops, en de gemiddelde besteding weerspiegelt deze diversiteit. Sommige toeristen geven bijvoorbeeld 50 euro uit aan energiedrankjes, terwijl anderen CBD-producten kopen voor 100 euro. Over het algemeen weerspiegelen de uitgaven van smartshops het doel van de toerist om plezier te hebben en nieuwe ervaringen uit te proberen. Deze bereidheid om te experimenteren is wat Nederlandse smartshops onderscheidt van andere retailers en maakt ze een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.