Eurprivacy.nl
Image default
Vervoer en transport

Een goede scooter helm voor kids zoeken

Het primaire doel van helmen voor kinderen is bescherming. Het is dus van vitaal belang om scooterhelmen te kiezen die voldoen aan de veiligheidsnormen van toonaangevende instanties. Eén van de beste helmen van dit moment is de ninebot helm, deze beschermt je kind tegen hoofdletsel door onvoorziene ongelukken.

Dergelijke instanties zijn onder meer de CSPC (Consumer Product Safety Commission) en ASTM. Let op het keurmerk of de opdruk aan de binnenkant van de helm.

De maten en vormen van het hoofd

Noteer de omtrek van het hoofd van het kind. Gebruik die meting als leidraad bij het kiezen van een helm met de juiste pasvorm.

Bovendien moet de helm een verstelbare kinband of verstelknop hebben. Een verstelmechanisme in twee richtingen is beter dan een enkele richting. De gesp moet gemakkelijk te bereiken en los te maken zijn.

Idealiter moet de helm de wenkbrauwen bedekken en tot iets boven de wenkbrauwen reiken. De helm moet goed blijven zitten, zelfs als het kind zijn hoofd schudt.

Sommige helmen hebben meerdere binnenvoeringen van verschillende dikte. Dat helpt de helm stevig en comfortabel op het hoofd te houden.

Het comfort

Naast veiligheid moet de helm ook comfort rond het hoofd bieden. Let op de webachtige schuimkussentjes. De kinband moet comfortabel aanvoelen maar mag de opening van de mond niet belemmeren.

Ook meerdere ventilatieopeningen aan de voorkant, zijkanten en bovenkant zijn een must. Tijdens het warme weer houden ze het hoofd koel.

De verwijderbare vullingen

Zweet zorgt ervoor dat de voeringen vuil worden. Kies dus voor een helm met uitneembare binnenvoering, zodat je hem gemakkelijk kunt wassen.


https://nr1elektrischestep.nl/