Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

De wijde wereld van Usenet

Usenet is bij uitstek geschikt om te discussiëren over elk denkbaar onderwerp en om interessante en nuttige bestanden te bemachtigen die je normaal niet snel op de kop zou tikken. Een nadeel van Usenet is dat het systeem voor heel veel mensen onduidelijk lijkt en daarom de drempel voor gebruik van Usenet hoog ligt. In dit artikel leggen we een aantal onderdelen van het Usenet uit. Lees snel verder en ontdek de antwoorden op de meest gestelde vragen voor het gebruik van Usenet van ViperNews.

 

De veiligheid van Usenet

Usenet is een erg veilige omgeving. Je kunt het zien als een netwerk van ontzettend veel verschillende computers en servers die samenwerken over de hele wereld. Het creëert hierdoor peer-to-peer systeem. Een peer-to-peer netwerk kan eigenlijk geen verbinding verliezen omdat een uitgevallen server of computer direct wordt opgevangen door een andere ‘peer’ in het netwerk. In Usenet werk je daarnaast via een uniek eigen netwerk, hierdoor kan niemand jouw IP-adres vinden en ben je met de SSL-verbinding ontraceerbaar. Usenet is dus volledig anoniem te gebruiken. 

 

Hoe kan ik gebruik maken van Usenet?
Voordat je gebruik kan maken van Usenet is het nodig om eerst een abonnement af te sluiten bij een Usenet provider. Een Usenet abonnement vind je al voor minder dan twee euro per maand, dit is niet veel als je bedenkt welke hoeveelheid informatie en kennis je daarvoor kunt downloaden. Zodra je een Usenet account hebt kun je toetreden in de verschillende fora, ook wel nieuwsgroepen genoemd. Je kunt vanaf nu discussiëren in deze nieuwsgroepen, het is echter nog niet mogelijk om bestanden te downloaden. 

 

Hoe download ik bestanden? 

Wanneer je niet alleen wil discussiëren maar ook bestanden wil downloaden of uitwisselen met andere gebruikers heb je een Usenet Client en een NZB nodig. Dit zijn onderdelen van je Usenet die het lezen en downloaden van bestanden mogelijk maken. De NZB leest eerst de informatie van een bestand voordat je het kunt downloaden en de Client voert de daadwerkelijke download uit. 

 

Welk abonnement moet ik kiezen? 

Welk abonnement je nodig hebt ligt aan jouw eigen gebruik. Je hebt verschillende soorten pakketten met verschillende inhoud en verschillende prijzen. Voor het goedkoopste abonnement betaal je nog geen twee euro per maand. Met dit abonnement heb je voldoende in je pakket voor een minimaal gebruik van Usenet. Wil je veel gebruiken voor Usenet kun je misschien beter gaan voor een uitgebreider pakket. Je abonnement bepaald voornamelijk het aantal verbindingen die je kunt leggen en de downloadsnelheid waar je gebruik van maakt. 

 

https://www.vipernews.com/nl/