Eurprivacy.nl
Image default
Architectuur

De prijs van een dakkapel

Bij een dakkapel verlengt de huiseigenaar de woning met een aanbouw. Gezinnen groeien uit hun appartement of plannen geen verhuizing. Een dakraam verandert zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant veel aan de woonsituatie. Alle huisgenoten merken dat hun verblijfplaats een andere uitstraling krijgt. De ruimte levert winst op voor wie graag een extra plek aan zijn woning toevoegt. 

Het is belangrijk om vooraf goed de voordelen en de nadelen op een rij te zetten. Je gaat nog vele jaren vooruit als de grote verandering doorgang vindt. Wat kost een dakkapel voor de woningbezitter alles bij elkaar? Een offerte brengt je verder op weg als je nog met twijfels zit.

 

Passend bij de woning

Eerst leeft de kwestie of het huis wel geschikt is voor een dakkapel. In bepaalde woonwijken verdwijnt het zonlicht bijvoorbeeld uit de tuin door de aanbouw. Bij het eerste huis past een ander dakraam beter dan bij de volgende woning. Over het algemeen duikt het dakraam steeds meer op in het straatbeeld. De bewoners breiden hun leefomgeving liever uit dan dat ze de verhuisdozen inpakken. Het ligt voor de hand dat de kosten van de onderneming binnen je budget moeten passen.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wat kost een dakkapel als je jouw soort aanbouw bij het huis hebt gevonden? Het model, de schuinte van het dak en de afmetingen bepalen met elkaar de prijs. De huiseigenaar houdt het beste rekening met een totaalsom van duizenden euro’s. Aan de andere kant levert de dakkapel naast meer ruimte aanvullend daglicht op. Ondertussen krijg je een uitgebreider uitzicht vanuit huis terug voor de investering. De grote voordelen maken het interessant om de opties verder uit te zoeken. Mogelijk verhoogt de dakkapel het woonplezier voor vele jaren. Vraag dus snel een offerte aan om meer te weten over de kansen.