Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

De juiste raamdecoratie in huis halen

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet altijd even makkelijk. Wat vind je mooi, welke stijl past bij je interieur en welke soort raamdecoratie vind je handig te bedienen. Omdat het aanbod zo groot is, is het maken van deze keuzes niet altijd makkelijk. Je moet je altijd goed inlezen om erachter te komen welk type raamdecoratie het beste bij jouw huisstijl past. Het aanbod is gigantisch, er zijn verschillende maten, kleuren, varianten en materialen. In deze blog gaat het over de voordelen, functies en kenmerken van jaloezieën. Bij ilumio raambekleding lees je nog veel meer over alle andere soorten raamdecoratie en krijg je antwoord op al je vragen.

 

Sfeer creëren met jaloezieën

Jaloezieën zijn tijdloze raamdecoratie, je kunt er niet op uitgekeken raken. Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die eenvoudig te kantelen zijn. Daardoor krijg je veel vrijheid in het bedienen van je lichtinval en privacy. Door je jaloezieën op maat te laten maken krijg je een perfect op je raam aangesloten jaloezie dat een prachtig beeld en sfeer geeft aan een ruimte. Jaloezieën creëren veel sfeer door de speelse uitstraling. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, aluminium en pvc. Elk van deze materialen heeft weer eigen functies en voordelen.

 

Drie transparanties

Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en warme uitstraling. Deze jaloezieën brengen rust in een ruimte en laten een ruimte tegelijkertijd tot leven komen. Ze worden gemaakt van bamboe of lindehouten en worden geleverd met een strak, mooi en stevig afgewerkt profiel. In de woon – of slaapkamer komen houten jaloezieën veel voor. In de slaapkamer kun je ze mooi combineren met een overgordijn, dit zorgt voor een maximaal verduister effect.

 

Aluminium jaloezieën zijn ideaal in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer. Deze vochtbestendige jaloezieën kun namelijk wel wat hebben. Ze hebben een strakke en luxe uitstaling waardoor ze vaak voorkomen in moderne woningen met nieuwe interieurstijlen. Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor het weren van fel licht. Er is een groot aanbod in kleuren aluminium waardoor je ze perfect kan laten aansluiten op de huisstijl die je hebt. Zelf bij aluminium jaloezieën zijn er verschillende varianten in kleur, ben je op zoek naar glans, mat of geperforeerd, met jaloezieën kan het allemaal.

Net zoals de aluminium jaloezieën zijn die van pvc ook vochtbestendig. Waar deze zich in onderscheiden is dat je ervoor kunt kiezen om er een houtnerf aan toe te laten voegen. Hierdoor creëer je een jaloezie met de uitstraling van hout maar de eigenschappen van pvc.