Eurprivacy.nl
Image default
Electronica en Computers

CCTV beveiliging

Eén camera maakt nog geen systeem, is de vuistregel die u in gedachten moet houden wanneer u overweegt welk type beveiligingscamerasysteem u nodig hebt. Een recente technologische doorbraak die is toegepast op beveiligingssystemen thuis is het CCTV-systeem, of Closed Circuit Television-systeem.

CCTV-camerabeveiligingssystemen werden oorspronkelijk ontwikkeld om toezicht te houden op commerciële eigendommen en openbare plaatsen, maar zijn de afgelopen jaren aangepast aan beveiligingssystemen voor woningen. Tegenwoordig is het meer gangbaar dan enig ander type beveiligingssysteem dat zonder TV zou kunnen functioneren. Het verschil is dat met CCTV-camera beveiligingssystemen zijn er geen draden tussen een aantal camera’s die u zou kunnen gebruiken en de TV-toestel of toestellen die u zou kunnen kiezen om ze te bekijken van. In wezen bent u een mini TV-netwerk, dat de “show” uitzendt vanaf verschillende locaties in en rond uw huis of bedrijfspand naar een of meer TV-toestellen, waarop u kunt zien wat de camera ziet.

Deze apparatuur is zo verfijnd, zo geavanceerd dat de camera’s, opname-apparaten en TV-toestellen kunnen worden gekoppeld aan andere functies van uw beveiligingssysteem en daadwerkelijk kunnen worden geactiveerd door beweging, binnendringing of een andere inbraak op uw eigendom of in uw huis die u nodig kunt hebben. Rijke beroemdheden en andere veiligheidsbewuste individuen hebben uitgebreide CCTV-camera beveiligingssystemen die elke ingang van hun huis en eigendom mogelijk bewaken, en zullen lichten en alarmen inschakelen en de politie waarschuwen bij de geringste onregelmatigheid.

Voor zeer veiligheidsbewuste personen bieden CCTV-camerabeveiligingssystemen extra functies die bij andere beveiligingssystemen niet beschikbaar zijn. De belangrijkste daarvan is het bekijken op afstand. U kunt zien wat er in uw huis of bedrijf gebeurt zonder dat u daar aanwezig hoeft te zijn. Je zou overal in de wereld, op zakenreis, op vakantie of gewoon uit voor de avond in de stad en met uw mobiele telefoon of een laptop of een internet browser, kunt u aftappen in uw CCTV-beveiliging camerasysteem en zien wat er gaande is op uw eigendom, in uw huis net alsof je er was. Wat een gemak! U kunt genieten van uw tijd weg van huis, veilig in de wetenschap dat alles is zoals het zou moeten zijn met een eenvoudige controle op een mobiele telefoon of lap top computer. Voor veel mensen is deze functie het verkoopargument dat hen ertoe brengt een CCTV-beveiligingscamerasysteem aan te schaffen.

 

https://www.securitythuis.nl/