Eurprivacy.nl
Image default
Boeken en Tijdschriften

Boek drukken

Is een boek drukken tegenwoordig en is het mogelijk om in kleine oplages te drukken? Deze vragen en meer gaan we beantwoorden vandaag in deze artikel.

Prijs

Laten we eerst beginnen met de betaalbaarheid van boeken drukken. In Nederland zijn er tegenwoordig veel bedrijven dat boeken kunnen drukken. Dit heeft te maken met het feit dat het opzetten van een drukkerij goedkoper is geworden. Een ondernemer kan de printers met weinig personeel bedienen en de printers kunnen veel meer boeken drukken dan vroeger mogelijk was. Door de snelheid en minder kosten aan personeel is boeken drukken dus een stuk goedkoper geworden. Het is nu dan ook betaalbaar voor de gewone consument.

Een kleine oplage

Een consument zal niet vaak voor een oplage van duizenden boeken kiezen. Consumenten dat boeken drukken willen meestal een stuk of tien. Als ze hun eigen boek willen uitgeven zullen ze ook eerst voor een kleine oplage van 50 of 100 boeken gaan. Boeken drukken in een kleine oplage is tegenwoordig dan ook mogelijk en het is helemaal niet duur. Je kunt al een kleine oplage van 10 boeken laten drukken voor rond de honderd euro. Er zijn nog bedrijven dat het goedkoper kunnen doen. Hiervoor moet je gewoon even goed online zoeken.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de Beste Boeken van 2018?