Eurprivacy.nl
Image default
Boeken en Tijdschriften

Wat zijn de Beste Boeken van 2018?

Het is natuurlijk lastig om te bepalen wat de beste boeken van 2018 zijn. Iedereen heeft inmiddels een andere mening. Een goede indicator voor goede boeken is de populariteit. Dit kunnen we meten aan de hand van de meest verkochte boeken van 2018. We gebruiken hiervoor data van bol.com, Bruna en Boeken-top-10.nl.Hieronder een aantal van de best verkochten boeken van 2018.

Sapiens, Yuval Noah Harrari

Een geschiedenis van de mensheid, gebaseerd op wetenschappelijke feiten, maar ook op theoretische veronderstellingen. Zelf hebben wij dit fantastische boek ook gelezen. Als kritische noot kunnen we stellen dat Harrari het theoretische gedeelte en dus onzekere gedeelte van de wetenschappelijke bevindingen wel heel objectief brengt. Verder kunnen we stellen dat de theorieën wel erg plausibel zijn en een zeer interessant inzicht geven in wie we zijn en zelfs wie we als mensen waarschijnlijk gaan worden.

Mythos, Stephen Fry

De Mythen van de Homerus opnieuw verteld. Stephen Fry laat zien hoe de Griekse mythologie werkt. Geen losse helden verhalen, eerder het ontstaan van de wereld en de goden volgens de oude Griekse mythologie. Het verhaal begint dus met Gaea, waar ons woord galaxy vandaan komt, maar ook geografie. Gaea, de oermoeder en Ourounos, de lucht. Hun kinderen, de titanen, waaronder Kronos en Rhea. Wie op hun beurt weer de ouders zijn van Zeus, Hades en Hera. Een fantastische vertelling welke ook als luisterboek zeer aan te bevelen is, vertelt door Stephen fry zelf.

Wees Onzichtbaar, Murat Isik

Zoals Shantaram van Roberts een ode is aan Mumbai ( als je deze niet gelezen hebt, dit is een echte aanrader) is dit een ode aan de Amsterdamse Bijlmer. Tegelijkertijd gaat het verhaal over een jongen uit een Turks – Nederlands gezin die vecht tegen de tirannie van zijn vader. Het boek schetst een beeld dat denk ik anders is dan de meeste mensen van Turkse Nederlanders hebben. Zo is de vader van de jongen bijvoorbeeld niet Islamitisch, maar Communistisch. Zoals Karl Marx, de bedenker van het communisme schreef: “Religie is opium voor het volk” Een islamiet is de vader van de hoofdpersoon dus allerminst.

De Acht Bergen, Paolo Cognetti

Dit boek heeft wel een specifiek doelgroep: mannen. In het bijzonder mannen die van natuur houden en van reizen. Het verhaal wordt op een fantastische wijze verteld. Een tikkeltje melancholisch is het wel. Het was bij De Wereld Draait Door al het boek van de maand in september 2017. In 2018 haalt het de top 10 van meest verkochte boeken.

Wat is er nog meer?

Natuurlijk is dit slechts een greep uit de meest verkochten boeken van 2018. Je vindt er nog veel meer op bijvoorbeeld bol.com of boeken-top-10.nl. Je kunt hier zelfs een overzicht vinden van de 100 best verkochte boeken. Als je van lezen houdt en dit ook met enige regelmaat doet, zal je vast en zeker een aantal van deze boeken al hebben geleen. “Choose what is right for you”. We hopen dat deze lijsten je helpen bij de keuze van een nieuw boek.

https://boeken-top-10.nl