Eurprivacy.nl
Image default
Woningen

APPARTEMENT REPARATIE – 10 FATALE FOUTEN

huis te koop

Nu worden steeds meer appartementen van de ontwikkelaar verkocht met een ruwe afwerking. In wezen zijn het gewoon betonnen muren, vloer en plafond. Zelfs binnenwanden worden niet altijd geïnstalleerd. Zodat u na de renovatie niet opnieuw hoeft te beginnen of dat u niets opnieuw hoeft te doen, hebben we een lijst gemaakt met de meest voorkomende fouten die u kunnen wachten op weg naar uw ideale woning.

1) Gebrek aan plan of spontane reparaties

Nu hebben we het niet alleen over de indeling van uw appartement en de beschikbaarheid van een ontwerpproject. U moet ook duidelijk begrijpen in welke volgorde het werk zal worden uitgevoerd. Het is onmogelijk om eerst de vloeren te leggen en dan plotseling te besluiten de muur tussen de keuken en de badkamer te verplaatsen. In dit geval kan de aanwezigheid van een ontwerpproject, bekwame professionele bouwers en veldtoezicht u veel tijd, moeite en geld besparen.

2) Chaotische opslag van dingen

Als u toch besluit tot herontwikkeling, mag u de behoefte aan opslagruimte voor huishoudelijke artikelen en huishoudelijke apparaten niet vergeten. Anders moeten al het gereedschap, de emmers, de stofzuiger, de keukenmachine van je geliefde schoonmoeder en andere “vitale” voorwerpen in de verste hoeken van het appartement worden geschoven. Op zichtbare plaatsen zien ze er erg rommelig uit.

Daarom denken we na over ingebouwde kleerkasten, kleedkamers, geheime kasten, die niet alleen afval weggooien, maar ook kamers gezellig en functioneel maken.

Een ander probleem is de integratie van de badkamer en toilet. De keuze is aan jou, maar als er meer dan 3 mensen in de familie zijn, is dit niet de beste beslissing. Of het is noodzakelijk om te zorgen voor een “back-up” badkamer, die in geval van nood te hulp komt.

3) Verkeerde vloerkeuze

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren of wensen. Er zijn echter regels die voor iedereen gelden. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om een ​​laminaat in “natte” ruimtes te leggen. Natuurlijk hout, hoewel milieuvriendelijk, is soms te zacht (zie de tabel van hardheid van hout volgens Brinell, afhankelijk van de soort), het kunnen deuken zijn door een gevallen hamer of krassen door meubelbewegingen. Keramische tegels rond de omtrek van het huis zijn niet de beste optie als er kleine kinderen zijn die ze geen honing geven om bij te spelen.

Kurk – hoewel het uitstekende geluidsisolerende eigenschappen heeft, is het niet goed bestand tegen vocht en wordt het niet zo gemakkelijk uitgewassen tijdens het schoonmaken. En tapijt is een permanente magneet voor vlekken en vuil.

Om u niet te vergissen, moet u, nadat u de indeling heeft bepaald, een specialist raadplegen die u zal helpen bij het kiezen van de vloerbedekking die aan uw behoeften voldoet.

4) Onvoldoende egale wanddecoratie

Ongeacht wat er op de muren in uw appartement komt – behang, overschilderbaar behang, alleen verf of sierpleister, zorg ervoor dat u het oppervlak van de muren waterpas maakt! Geloof me, alle onregelmatigheden zullen zichtbaar zijn, ongeacht de afwerking van de muren.

Er is niets droeviger dan de renovatie volledig af te ronden, een appartement of huis in te richten met mooie dure meubels en vervolgens de scheuren of “golven” die langs de muur gaan de komende 10 jaar te bewonderen. Het is niet langer mogelijk om opnieuw te doen, en de dagelijkse contemplatie van een oneffen oppervlak bederft het bestaan ​​behoorlijk.)

5) Ontbreken van een elektrisch plan

Er zijn geen extra stopcontacten en schakelaars. Denk bij het starten van een verbouwing van tevoren na waar ze komen te staan, afhankelijk van de opstelling van de meubels.

Meestal is een elektrisch schema het eerste waarmee een professionele binnenhuisarchitect begint bij het plannen van uw toekomstige appartement of huis. En niet voor niets, want als je zo’n belangrijke reparatiefase als elektricien uit het oog hebt verloren, loop je het risico het hele huis te omhullen met draden van verlengsnoeren en T-stukken. Mee eens, dit ziet er niet de meest esthetische manier uit.

6) ‘Strak bedrade’ buizen

De pijpen die in de doos zijn verborgen, zien er veel esthetischer uit. Natuurlijk, in het geval dat de stijl van uw appartement geen externe communicatie en bedrading omvat. Maar laat altijd de gelegenheid om bij hen te komen, zodat u in geval van nood geen muren hoeft te demonteren of tegels hoeft te splitsen, waardoor nieuwe reparaties teniet worden gedaan. Om nog maar te zwijgen, dit zijn onnodige uitgaven.

7) Negeren van airconditioners of boiler

Verwacht niet dat er geen hete zomer komt of dat je water nooit wordt afgesloten (tenzij je natuurlijk een gasboiler hebt). Bedenk meteen waar en hoeveel airconditioners je gaat installeren en waar je de ketel gaat ophangen. De installatie van dergelijke apparatuur in het stadium na afwerking kan het harmonieuze interieur bederven. Hangende draden of slangenboxen zitten als een doorn in het oog.

8) Afwijzing van vloerverwarming ten gunste van besparingen

Installeer indien mogelijk warme vloeren. Dit geldt vooral voor ruimtes met tegels of slecht verwarmde ruimtes. Vloerverwarming droogt niet alleen de lucht in de badkamer uit, waardoor schimmel wordt voorkomen. Het kan in het laagseizoen nog steeds dienen als een goed alternatief voor kachels. Als je een huis hebt, is het afwijzen van een warme vloer in het algemeen vergelijkbaar met het afwijzen van een airconditioner of parkeersensoren bij het kopen van een auto – er gaan nog geen paar maanden voorbij als je spijt begint te krijgen dat je je “dertig” hebt bespaard.

9) Besparing op hardware

Geloof me, een dichtslaande deur en een stekend slot zullen vroeg of laat gaan irriteren en je zult alle accessoires moeten vervangen. Miser betaalt twee keer. Bescherm uzelf tegen deze kosten. Kies meteen voor hoogwaardige stopcontacten, pennen en andere kleine dingen. Bovendien zien deze interieurelementen er nu erg stijlvol uit en kunnen ze uw interieur aanvullen, meer harmonieus maken. Buitenbedrading voor een zolder of antieke keramische schakelaars ziet er bijvoorbeeld uit als een onafhankelijk onderdeel van het interieur.

10) HET BELANGRIJKSTE:

Neem niet aan wat u niet begrijpt! Soms lijkt het mensen dat het gemakkelijk is om een ​​laminaat met hun eigen handen te leggen, dat het lijmen van vinylbehang “een spit” is en dat het niet de moeite waard is om de muren waterpas te maken. In de meeste gevallen is dit een illusie. Als je echt ervaring hebt met het werken met een elektricien of loodgieter, dan kun je het inderdaad zelf doen en besparen op vakmensen. Als je geen ervaring hebt, is het beter om het niet te riskeren. Verandering zal in ieder geval meer kosten, en de “onvolmaaktheid” zal je lang bijblijven en zal je er constant aan herinneren dat “een vrek twee keer betaalt”. Ten slotte is het werken met elektriciteit, gas en lassen gevaarlijk voor leven en gezondheid. En is de reparatie de moeite waard om een ​​frisse manicure te verwennen met een oplossing en whitewash?

Eenvoudige reparatie voor u!

vrijstaand huis te koop

https://be.propenda.com

Gerelateerde artikelen

Waarom is het slimmer om voor een wat duurder PVC merk te kiezen?

Laminaat leggen, hoe doe je dat?

De Rolls Royce van de inbouwreservoirs: Geberit up320