Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Alles over behandeld worden in een afkickkliniek in Zuid-Afrika

Alcohol- en verslavendemiddelen is, net als elke ernstige ziekte, een gevaarlijke en ongemakkelijke aandoening die intensieve medische zorg vereist. Het is van essentieel belang dat je een professionele medische instelling kiest die jouw gezondheid en comfort tijdens het afkickproces op de eerste plaats zet. Lees hier alles over behandeld worden in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Hoe werkt een afkickkliniek in Zuid-Afrika?

Omdat patiënten worden verwijderd van de stress van hun dagelijks leven, zijn ze vaak beter in staat om door hun verslavingsproblemen heen te werken. Afkickprogramma’s kunnen groepstherapie, individuele therapie, medicatieondersteunde behandeling en zelfs aanvullende therapieën zoals meditatie, dierentherapie of buitenactiviteiten omvatten.

Het proces van rehabilitatie

Rehabilitatie is het proces van het combineren van farmacologische (voorgeschreven geneesmiddelen) en psychotherapeutische behandelingen om stoornissen in het middelenmisbruik aan te pakken. Het kan moeilijk zijn om precies te weten wat u kunt verwachten tijdens de revalidatiebehandeling, omdat de specifieke kenmerken gebaseerd zijn op de individuele behoeften van de persoon.

Detoxen van het lichaam

Detox markeert het abrupte einde van de alcoholinname en is nodig voor het lichaam om zich te reinigen van alle sporen van alcohol. Het detox-proces duurt meestal zeven tot 10 dagen. Afkickprogramma’s duren echter meestal minimaal 30 tot 45 dagen.

De meeste afkickprogramma’s variëren van 28 dagen tot 90 dagen, afhankelijk van uw behoeften en wat u wilt van uw behandelingsprogramma. Programma’s variëren echter sterk en je kunt kortere en langere verblijven vinden, evenals zowel poliklinische als intramurale residentiële behandelingsprogramma’s.

Het doel van rehabilitatie

Het doel van rehabilitatie is het herstellen van sommige of alle fysieke, zintuiglijke en mentale vermogens van de patiënt die verloren zijn gegaan als gevolg van letsel, ziekte of aandoening. Revalidatie houdt ook in dat de patiënt wordt geholpen om tekorten te compenseren die medisch niet ongedaan kunnen worden gemaakt.

Afkickprogramma’s

Rehabilitatie, of afkicken, kan worden gebruikt om iemand te helpen herstellen van verslavingen, verwondingen, en zelfs lichamelijke of geestelijke ziekten. Drug rehab programma’s zijn echter meestal de meest voorkomende vormen van rehab. Mensen die verslaafd zijn aan verslavende middelen hebben vaak de extra zorg en hulp nodig die rehabilitatie biedt.

Alcoholmisbruik

Alcoholmisbruik is slechts een teken/symptoom van een veel groter probleem. Dagelijkse drinkers zijn meestal onbetwistbaar alcoholisten, maar hoe zit het met weekenddrinkers die van vrijdag tot zondagnacht “slammed” zijn? Ja, dit soort drankgebruik is alcoholisch, omdat het gedrag van de betrokkene gedurende de week zijn vermogen om zijn werk naar behoren te verrichten aantast, omdat hij in gedachten is bij de volgende gelegenheid om alcohol te nuttigen. 

Deeltijddrinkers vertonen vaak asociaal gedrag en zijn humeurig van aard. Zowel hun geest als hun lichaam hebben een negatieve invloed ondergaan van de 2 of 3 dagen dat ze aan de drank waren, en daarom beginnen ze te hunkeren en soms te beven, waarbij ze te maken krijgen met alcoholonttrekkingsverschijnselen. Sommige alcoholisten gaan dagelijks drinken, anderen werken alleen om hun verslaving te financieren en zijn dus nooit echt tevreden! Lees hier meer over op www.afkickkliniekinfo.nl

http://afkickkliniekinfo.nl