Eurprivacy.nl
Image default
Bloemen

8 Tips voor het kiezen van uw bruidsbloemen

Het kiezen van uw bruidsbloemen is bijna net zo moeilijk als het uitzoeken van uw trouwjurk. Omdat er zoveel opties zijn om uit te kiezen en zoveel arrangementen te maken, kan het moeilijk zijn om te beslissen over de perfecte bloemen voor uw grote dag. Als je moeite hebt met het samenstellen van je arrangementen, wees dan niet bang, we hebben deze handige gids samengesteld om je te helpen.

Hier zijn een paar tips voor het kiezen van uw bruidsbloemen.

Bepaal uw budget

Eerst en vooral, het budget voor uw bruidsbloemen bepalen. Paren besteden meestal ongeveer 3% van hun bruiloftsgeld aan hun bruiloft bloemen en decoraties, dus wees voorzichtig bij het kiezen van uw bloemen. Als u hulp nodig heeft bij het bijhouden van uw bruiloft uitgaven, gebruik dan een begroting het bespaart u van overbesteding en geeft u een kosten inschattingen voor elk deel van uw bruiloft.

Vind je inspiratie

Voordat u zelfs maar gaat zitten om met een bloemist te praten, wilt u weten wat u zoekt. Maak een Pinterest-bord van je favoriete bloemen, scroll door de #bruiloftsblomen hashtag op Instagram en sla je favorieten op en maak foto’s van prachtige bloemen die je ziet als je op pad bent deze zullen van pas komen als je je visie voor je bruiloftsbloemen beschrijft.

Doe je huiswerk

Een andere belangrijke stap in het kiezen van uw bruidsbloemen is het leren van een ding of twee over bloei. Nu hoeft u geen bonafide expert te worden op het gebied van groen en flora, maar u wilt wel vertrouwd raken met de basisbegrippen en de namen van uw favoriete bloemen. Dit maakt u niet alleen een beter opgeleide klant, maar maakt ook ontmoetingen met uw bloemist een stuk gemakkelijker (omdat ze niet elk klein detail hoeven uit te leggen).

Schakel de juiste bloemist in

Bloemen zijn een integraal onderdeel van de ceremonie en het receptiedecor, dus u zult een bloemist willen vinden die uw visie deelt. Voordat je ze officieel tekent, duik dan eerst eens diep in hun werk. Lees hun recensies, bekijk hun portfolio en ontmoet ze natuurlijk persoonlijk om er zeker van te zijn dat je compatibel bent. Als je niet zeker weet waar je een bloemist kunt vinden, zoek dan gewoon eens online naar een bloemist in Amsterdam of een andere plaats uit uw omgeving.

Houd uw kleurenschema in gedachten

Een ding wil je niet vergeten bij het kiezen van je bruidsbloemen? Je kleurenschema. Je mag dan wel van rode rozen houden, maar als je met een groen zwaar kleurenpalet bent gegaan voor je grote dag dan lijkt je bruiloft misschien meer op een kerstfeest dan op een liefdesfeest. Als je geen idee hebt welke bloemen goed bij je decor passen, breng dan voorbeelden en foto’s mee naar je bloemist die kan je wel wat suggesties geven.

Denk na over je thema

Terwijl u vrij bent om alle bloemen te kiezen die u wilt voor uw bruiloft, kan het focussen op uw thema echt helpen om uw zoekopdracht te verkleinen. Bijvoorbeeld een schilderachtige landelijke bruiloft, uw arrangementen vullen met wilde bloemen en groen. Aan de andere kant, als u het bruiloftsfeest geeft in een extravagante luxe hotel wilt u misschien gaan voor de verfijnde rozenboeketten.

Let op het seizoen

Uw huwelijksdatum zal een grote rol spelen in wat voor bloemen u te pakken kunt krijgen. Bepaalde bloemen worden duurder en moeilijker te vinden op verschillende tijdstippen van het jaar, dus een van de eerste vragen die je aan je bloemist moet stellen is, “welke bloemen zijn er in het seizoen rond de tijd van mijn bruiloft?”.

Begin met het bruidsboeket

Als je klaar bent met het voorbereidende werk en je bloemist hebt ingehuurd, kun je beginnen met het samenstellen van je arrangementen. Hoewel je misschien geneigd bent om eerst de kleinere projecten als gangmarkers aan te pakken, stellen we voor om te beginnen met de grote – je bruidsboeket. Waarom? Omdat u het dan gebruikt om uw andere arrangementen te inspireren. Houd er rekening mee dat ze niet identiek hoeven te zijn maar dat ze elkaar moeten aanvullen.

https://www.flowers.nl