Eurprivacy.nl
Image default
Woningen

5 voordelen van glasbewassing

Waarom moet je glasbewassing gebruiken? Wat is er zo belangrijk aan het poetsen van je ramen? Behalve dat het er beter uit ziet en dat het fris is om af en toe schoon te maken, hebben we 5 verrassende effecten van glasbewassing voor je op een rijtje gezet:

 

Waarde van de woning

 

1-      Je huis, woning of bedrijfspand blijft langer goed en beter onderhouden op lange termijn.

Zure regen en kalkhoudend water kunnen een aanslag veroorzaken op de ramen, vensterbanken en kozijnen. Zure regen is niet alleen schadelijk voor je huis en je ramen, maar ziet er ook niet fraai uit.

 

Status

 

2-      Een mooi huis wil iedereen wel, en schone ramen laten je huis weer helemaal blinken. Een professionele glazenwasser kan de klus snel en makkelijk klaren, door gewoon regelmatig de ramen te lappen. In combinatie met een regelmatige schoonmaakbeurt van de buitenkant, zoals een hogedrukreiniging, ziet ook jouw huis er altijd op zijn best uit. Dit is niet alleen goed voor de waarde van de woning, maar door schone ramen ziet je huis er ook nog eens geweldig uit voor vrienden en familie.

 

Emotie

 

3-      Als je ramen vuil zijn, is de kans groot dat ze het natuurlijke licht en de kleuren van de buitenwereld tegenhouden. Dit kan behoorlijk deprimerend voelen. Of het uitzicht nu vrij is of niet, een helder, doorzichtig raam is altijd prettiger om door naar te kijken dan een smerig stuk glas. Als je van plan bent je huis te verkopen, zijn smerige ramen een afknapper voor potentiële kopers. Brandschone ramen zijn een teken dat er goed voor het huis is gezorgd.

 

Net als het verfraaien van de inkijk, maken schone ramen ook een aangenamere indruk op potentiële gasten. Niemand wil dat iemand een verkeerd beeld van hem krijgt door een paar ramen, maar dit is iets waar mensen altijd op worden afgerekend. Degenen die een bedrijf runnen zullen zeker schone ramen willen als ze een professioneel imago willen uitstralen en indruk willen maken op hun klanten. Misschien voelen je werknemers of familie zich zelfs gelukkiger, want schone ramen verbeteren onbewust het humeur van mensen!

 

Sommige mensen denken dat het professioneel reinigen van ramen alleen is weggelegd voor bedrijfspanden. Maar er zijn veel commerciële glazenwassersbedrijven die ook huishoudelijke diensten aanbieden.

 

Luchtkwaliteit

 

4-      Er hopen zich vuildeeltjes op je ramen en vensterbanken op, waardoor de luchtkwaliteit van je woning achteruit gaat. Een van deze deeltjes kan na verloop van tijd schimmel zijn, wat een ernstige bedreiging voor de gezondheid vormt. Schimmel kan voor veel mensen een gevaar voor de volksgezondheid zijn. Of het nu gaat om je familie, werknemers, of jezelf. Langdurige blootstelling kan zelfs leiden tot problemen met onder andere de longen. Wanneer de lucht in de woning meer dan gewoonlijk stilstaat, kan een glasbewassing helpen om de lucht te zuiveren.

 

Betere isolatie

 

5-      Overtollig vuil, viezigheid, en algemene deeltjesopbouw kan delen van een raam blokkeren. Al deze aanslag reflecteert de Uv-stralen van de zon en berooft het pand van de gratis warmte van de zon. Na verloop van tijd zullen deze extra kosten oplopen op de energierekeningen. Als je je ramen regelmatig schoonmaakt, kun je de warmte-efficiëntie van je huis verbeteren.

https://omnimar.nl/68-glasbewassing