Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo voorkomt u dat uw pakketjes beschadigd raken

Zo voorkomt u dat uw pakketjes beschadigd raken

Wanneer u weleens pakketjes verstuurt, vindt u het waarschijnlijk belangrijk dat uw pakketjes niet beschadigd raken. Zeker wanneer u iets verstuurt naar een klant, is een beschadiging aan uw pakket niet gewenst. In deze blog vertellen we wat u kunt doen om de kans op beschadiging te beperken, dus lees snel verder!

 

Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal

Het klinkt heel logisch, maar er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de gekste verpakkingen. Een enorme doos voor een klein product, een product dat bijna uit de verpakking scheurt, dozen die al beschadigd zijn als ze nog verstuurd moeten worden. Sommige mensen wikkelen hun product zelfs helemaal in met tape en zien dit als een goede verpakking. Goed verpakkingsmateriaal is enorm belangrijk wanneer u een pakketje verstuurt. Zorg er daarom voor dat de grootte van de doos past bij de inhoud, of gebruik opvulmateriaal om te voorkomen dat het product verschuift. 

 

Houdt uw pakket zo licht mogelijk

Natuurlijk is het goedkoper om al uw producten in één doos te doen, maar de kans dat de doos scheurt is hierdoor veel groter. Wanneer u de mogelijkheid heeft om de verzending te verdelen over twee of meer pakketten, is dit verstandig om te doen. Op deze manier is de kans op scheuren in de verpakking kleiner en komen de pakketten goed aan bij de ontvanger. 

 

Plak het pakket goed dicht

Het gebruik van goede tape is erg belangrijk. Een klein pakket blijft wel dichtzitten met een paar stukjes plakband, maar een zware doos gaat het met plakband niet redden. Het is daarom verstandig om stevige tape te gebruiken bij het dichtmaken van uw pakket. Te veel tape is daarbij beter dan te weinig tape. Om uw pakket meer stevigheid te geven, kunt u de hoeken en randen ook voorzien van tape. Wanneer u een pakket zakelijk verstuurt, kunt u tape gebruiken waar uw bedrijfsnaam of -logo op staat. Zo krijgt uw klant een net pakket binnen en is het meteen duidelijk waar het pakket vandaan komt. 

 

Geef breekbaarheid aan op het pakket

Om de pakketbezorger duidelijk te maken dat er voorzichtig moet worden omgegaan met uw pakket, kunt u speciale stickers en tape gebruiken. Er zijn stickers verkrijgbaar waar fragile of breekbaar op staat. Hier is ook tape van. Door dit te gebruiken, weet iedereen die uw pakket in handen heeft dat er voorzichtig mee omgegaan moet worden. Dit verkleint de kans op schade aan uw pakket.