Eurprivacy.nl
Image default
Winkelen

Zo richt jij je babykamer leuk in

Zo richt jij je babykamer leuk in

Wanneer je het nieuws hoort dat je zwanger bent, dan kunnen jullie je geluk natuurlijk niet op. Toch komen er naast tal van prachtige dingen of een aantal praktische zaken kijken bij het krijgen van een baby. Eén van de belangrijkste zaken is natuurlijk de kamer. Het inrichten van een babykamer wordt doorgaans gedaan vanaf de 20e week van de zwangerschap. Je weet dan vaak dat alles goed zit en ben er helemaal klaar voor om je kleintje een prachtige slaapkamer te geven. Om je een eindje op weg te helpen hebben we een aantal echte musthaves voor je op een rijtje gezet.

Decoratie voor de muren

Bij een babykamer wordt er vaak gekozen voor bij een meisje lichte kleuren, zoals roze en crème, waar we bij een jongetje vaak de kleur blauw zien terugkomen. Naast dat je de standaard items hebt aangeschaft zoals het bedje, een commode en eventueel kledingkast, zijn er nog zoveel andere leuke items waar jij de kamer mee kunt opfleuren. Zo kun je kiezen voor een leuk kleed op de grond en eventueel decoratie aan de muur. Een persoonlijk schilderij of een leuke muurcirkel is hiervoor bij uitstek geschikt.

Het bedje

Niet geheel onbelangrijk als het gaat om de kinderkamer is het bedje waar je kleintje in slaapt. Uiteraard is een goede matras het allerbelangrijkste. Daarnaast is het helemaal aan jezelf om te bepalen voor welk type bedje of je gaat. Je kunt kiezen voor een normale standaard uitvoering, maar ook zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor een ‘vintage’ bedje. Boven het bedje kun je dan kiezen voor een aantal leuke muurcirkels om het geheel wat extra sfeer te geven.

Raambekleding

Je kleintje slaapt tijdens het eerste levensjaar ontzettend veel. Ook daarna is de kans vrij groot dat ze tussen de middag nog even enkele uurtje de oogjes dicht doen om even tot rust te komen na een ochtend flink spelen. Het is dan wel zo fijn dat je de slaapkamer goed donker kunt maken, want laten we eerlijk zijn, dat slaapt wel zo fijn toch? Je kunt kiezen voor verduisterende gordijnen, maar ook jaloezieën zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Door te kiezen voor een donkere kleur, weet je eigenlijk altijd zeker dat het past bij de rest van je slaapkamer, zoals de meubels en wandcirkels die je hebt opgehangen.

Gerelateerde artikelen

Snel opgewarmd met elektrische boilers van DAT.

Ervaringen met Wehkamp Reviews.

Vinyl platen kopen