Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Ieder weekend yoga? Dat verlicht klachten

Zoals iedereen weet werkt yoga ontspannend en kun je met yoga rust creëren in het lichaam. Maar wat veel mensen niet weten is dat yoga ook kan helpen bij veel voorkomende klachten zoals rugpijn, slapeloosheid, een hoge bloeddruk en yoga kan zelfs de pijn minder bij een hernia. Er is natuurlijk geen garantie van 100% dat yoga de kwaaltjes of pijnen weg haalt, maar het kan nooit kwaad en je kunt het altijd proberen. Stel je volgt yoga in Limburg, dan kun je altijd aan je begeleider vragen welke oefeningen het beste aansluiten bij je klachten. Hieronder zal ik een paar onderwerpen uitwerken. Wanneer je nog meer wilt leren over yoga, is het misschien een goed idee om eens naar een yoga weekend te gaan. 

 

Yoga bij slapeloosheid

Iedereen heeft wel eens last van slapeloosheid en is dus niet helemaal te voorkomen, maar er zijn verschillende yoga oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Er zijn een aantal yoga oefeningen die bijzonder geschikt zijn om voor het slapen de spanning uit de spieren te halen en daarmee creëer je ook gelijk rust in je hoofd. Deze oefeningen leer je misschien in een yoga klas of op een yoga weekend.Een goede oefening is de cobra, maar hoe voer je deze oefening uit? Ga gestrekt op je buik op de grond liggen met je handen plat naast je schouders. Houd je voorhoofd op de grond. Druk je kin naar voren en kom langzaam met je hoofd en schouders omhoog terwijl je inademt. Blijf even zo liggen en breng daarna terwijl je uitademt je voorhoofd weer op de grond terug. Wanneer je twijfelt over de uitvoering van de yoga oefeningen, kun je altijd informatie vragen bij een yoga school. Wanneer je deel neemt aan een yoga weekend is daar ook alle ruimte voor al je vragen met betrekking tot yoga.

 

Yoga bij een hernia

Wanneer je een yoga weekend hebt gevolgt, zul je misscien al eens hegord hebben over yoga bij bijvoorbeeld een hernia. Allereerst kan bij een hernia yoga op spierniveau ingezet worden. Of simpel gezegd: met yoga kun je de spieren in je rug versterken. Dit kan de aangedane tussenwervelschijf beschermen tegen druk die ontstaat als je jouw rug belast. Hoe sterker de spieren in je rug, des te meer ben je in staat klappen op te vangen. Hoe meer de tussenwervelschijf ontzien wordt, hoe beter deze de tijd krijgt om te herstellen. Daarnaast neem het risico op een nieuwe hernia met de juiste yoga-oefeningen af. De andere werking die yoga tegen een hernia heeft, is het versoepelen van de spieren en gewrichten in je rug. Ook daarmee kun je de belasting op de tussenwervelschijf met de hernia erin verminderen. Meer bewegingsruimte maken zorgt ervoor dat je rug sterker en flexibeler wordt. Veel mensen met rugklachten klagen over een plotselinge beweging waardoor de pijn als het ware erin schiet. Dit komt mede doordat de rug stijf en weinig soepel is waardoor spieren extreem kunnen reageren op een bepaalde beweging. Vraag altijd aan je yoga instructeur welke oefeningen je het beste kunt doen. Ook in een yoga weekend kun je alles vragen over yoga bij klachten.

https://www.yogageleen.nl/yoga-limburg/