Eurprivacy.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Wat kan je doen om het tuinonderhoud makkelijker te maken?

Het onderhouden van de tijd kan veel energie en tijd kosten. Veel mensen vinden een tuin leuk om te hebben, en vinden het onderhoud niet zo erg. Toch zijn er ook veel mensen die de tuin doen veel gedoe vinden, en weinig zin hebben om dit steeds te doen. Daarbij komt ook kijken dat er mensen gezondheidsproblemen aan tuinieren over houden. Voor deze mensen is het dan ook relevant om naar oplossingen te vinden, en daar punten te kijken om het tuinonderhoud makkelijker en leuker te maken. Verder in dit artikel zijn een paar zaken genoemd die dit kunnen doen.

Voorkom gezondheidsproblemen

Wat voorop staat is dat je niet altijd maar alles hoeft te dragen, of hoeft te bukken voor verschillende opdrachten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het gereedschap wat je nodig hebt, het kan vervelend zijn om dat steeds weer ergens te moeten pakken of bij je te dragen. Daarom is het misschien handig om daarvoor een karretje aan te schaffen. Ook komt het voor dat je veel op de grond moet zitten met je knieën en dan is het goed om daar voor bepaalde steun te bieden. Je ziet mensen die aan de weg werken ook deze kappen over de knieën doen, waarom jij als tuinier niet?

Maak het makkelijk

Er worden tegenwoordig steeds meer producten gemaakt die het tuinieren makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een robot grasmaaier. Zo hoef je zelf niet te maaien, en je gras is toch weer mooi. Je hebt ook voor de tuin andere nieuwe producten. Zo heb je meerdere producten in één. Dit zijn dus multifunctionele tuingereedschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Golden Gark. Dit is een hark, schep en zeef tegelijk. Met dit product kan je makkelijk je bladeren bij elkaar vegen, opscheppen, zeven en wegdoen in de afvalbak. Hiermee voorkom je dus dat je stoffer en blik nodig hebt of andere spullen. Dit is ook handig voor losliggende grond, zoals grint of zand. Een Gark helpt je om alleen de bladeren weg te halen van deze losliggende grond, zo raak je dus ook geen zand of grint kwijt. Ook heb je bijvoorbeeld een zaag en schop in één. Dit wordt ook wel een Golden Zaba genoemd. Dit is een perfect product voor stevige ondergronden. Hiermee kan je makkelijk door boomwortels heen en een makkelijk gat maken. Het kopen van een Golden Gark en een Golden Zaba is gemakkelijk, en deze producten zijn ook niet duur. Voor het gebruik van deze producten zijn ook online video’s te vinden.

Maak het leuk

Tuinieren moet je leuk maken. Dit kan je doen door samen met iemand bezig te zijn of je kan bijvoorbeeld een muziekje op de achtergrond zetten. Het leuker maken kan in veel dingen zitten. Mensen vinden het ook leuk om een moestuin bijvoorbeeld toe te voegen aan de tuin. Hiermee ben je echt ergens mee bezig wat je later zelf kan eten. Dit kan ook motiverend werken. Ook het belonen van tuinieren kan een mooie motivatie en leuke sfeer brengen. Denk bijvoorbeeld aan het eind van de dag genieten van een barbecue in de opgeruimde tuin. Als laatste helpt het ook om vrolijke kleuren te gebruiken in de tuin.