Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Uw pand en entree zijn uw visitekaartje

Uw pand en de entree

Lees hier over het verfraaien van de entree van uw woning. Er is gelukkig al veel bereikt, de tijd dat de voordeur erg standaard was evenals details zoals de deurklink en brievenbus, is passé. Dit geldt ook voor de voortuin, vaak heeft die een mooi paadje van klinkertjes naar de entree, heel anders dan vroeger met een pad van grijze stoeptegels. Tevens heeft de inrichting van de hal de nodige aandacht gekregen, het is meer als enkel het praktische van een kapstok en paraplubak. Desalniettemin, als u het in detail bekijkt, zijn er verbeteringen aan te brengen. In deze blog enkel suggesties.

Buitenlampen en portiekverlichting

Wat echt een verbetering is zijn de buitenlampen. Vroeger was er niet altijd een buitenlamp aanwezig. Later wat meer, maar de gloeilamp brandde dan de hele avond totdat de mensen gingen slapen, pas later kwam de buitenlamp met censor. Deze kon dan altijd ingeschakeld staan, want als er niemand langs de censor bewoog verbruikt de lamp geen energie. Naast dat het handig is om het sleutelgat en de brievenbus te vinden, geeft een buitenlamp veiligheid. Feit is dat inbrekers liever geen licht hebben, het aantal inbraken via de voordeur is dan ook dankzij de buitenlamp gigantisch gedaald. Als de voordeur wat meer verzonken is in de ruimte, oftewel in een portiek is, dan is het helemaal mooi en energiezuinig te verlichten. Bijvoorbeeld middels een LED plafonnière in de portiek. Het is dus waardevol om u in LED portiekverlichting te verdiepen en de mogelijkheden te ontdekken.

De voordeuren van nu

Momenteel zijn de voordeuren die te verkrijgen zijn zo mooi. Zo is de deur uit de jaren dertig met een klein ruitje erin helemaal terug. Echter dat soort deuren zijn te verkrijgen in de meest moderne materialen zoals kunststof. Deze zijn dan onderhoudsvrij, tijdens het ramen zemen haalt u hetzelfde poetslapje over de voordeur en u bent klaar. Kunststof kan immers niet rotten of roesten, overschilderen is geen issue en noodzaak. Er zijn ook isolerende voordeuren, zo’n deur bestaat uit allemaal laagjes, en zo’n deur verdient u terug door een lagere energierekening. Maar bovenal, de voordeuren inclusief de deurkrukken en brievenbussen van nu, zijn mooi en stijlvol.

De hal

Bij het merendeel van de nieuwere woningen wordt er iets over het hoofd gezien. Het huis heeft een mooie voortuin met dito bestrating en een prachtige voordeur. Zodra u voor de deur staat gaat deze open, en u ziet een hal wat zeker aandacht heeft gehad. Stijlvol vinyl, tegels of laminaat op de vloer, meubilair wat er mag wezen zoals bijvoorbeeld een schoenenkast onder de kapstok. Of zo’n set, kast en kapstok met hoedenplank en paraplubak als één geheel. Maar het plafond lijkt wel vergeten, dat is gewoon wit met een lamp eraan. Terwijl als u voor de hal van een herenhuis of ander oud pand staat, door het balkenplafond heeft het sfeer. Het straalt uit, het is dat stukje gastvrijheid en warmte. Uw pand en uw entree zijn uw visitekaartje, laten we dan ook in de nieuwbouwwoningen voor mooiere plafonds gaan.