Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Uitje in een escaperoom

De escaperoom is het uitje van de laatste tijd. Ikzelf heb er reeds een paar gedaan en elke keer was het een leuke ervaring. Gisteren ging ik met oude klasgenoten van de middelbare school naar een escape room in Nijmegen. Inmiddels studeert iedereen in een andere stad, dus hadden we een centraal punt gekozen om af te spreken. Het was dus Nijmegen geworden, zodat iedereen slechts een klein stukje hoefde te reizen.

De escaperoom (Xcape Logix Nijmegen) was best op een ideale locatie. Het lag op 2 minuten loopafstand van station Nijmegen. Op de afgesproken tijd kwamen we bij de escaperoom aan. Van de begeleider kregen we nog een kopje thee om even bij te komen. Dit vond ik heel ideaal, want ik had wel dorst en zo konden we nog even op adem komen voordat we de escaperoom in gingen. Bij de escaperoom die ik eerder had bezocht was alles heel erg gehaast. Hier kan je rustig de tijd nemen, dus dat was wel een pluspuntje van deze escaperoom. We hadden nog even gezellig gepraat over onze escape ervaring en vervolgens werden we naar de kamer geleid. 

De van Gogh code

Deze escaperoom heeft twee escaperoom thema’s. “De van Gogh Code” en de “Escape from the Dark”. Omdat Angela nog geen eerdere escape ervaring heeft, durfde ze niet in de Escape from the Dark. We hadden dus de van Gogh Code gereserveerd, waar we schilderijen mochten bekijken en puzzels moesten oplossen.

Toen ik in de kamer stond, dacht ik nog, is best klein vergeleken met de kamers die ik eerder had bezocht. Maar al vrij snel merkte ik dat we genoeg te doen hadden. De puzzels waren op goed niveau, niet te moeilijk, niet te makkelijk. Ook waren ze erg gevarieerd. Niet alleen maar denk puzzels, maar ook doe puzzels. Deze kamer heeft ook nog een onverwachte leuke wending wat iedereen erg leuk vond.

We waren binnen 60 minuten ontsnapt uit de kamer. Dat maakte de hele escape uitje helemaal compleet. We gingen nog op de foto met leuke bordjes met tekst en kregen ook nog een polaroid foto mee! Echt super leuke ervaring gehad met de meiden!!