Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Trends op het gebied van tegels in 2019

Op het gebied van interieur en lifestyle zijn er veel trends te volgen. Nu is het relatief makkelijk om een ander kleurtje op de muur aan te brengen , nieuwe (wand)decoratie aan te schaffen of een ander kleed op de grond te leggen, maar als het om nieuwe tegels op de vloer of tegen de wand aan gaat, is dat toch een ander verhaal. Dit zijn vrij rigoreuse ingrepen bij het veranderen van je interieur,maar als je toch gaat verbouwen of misschien wel gaat verhuizen dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de laatste trends van wand- en vloertegels. Hieronder een aantal trends voor tegels in 2019 – waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Tegels met een houtlook

Hout op de vloer in huis is bij heel veel mensen favoriet. Omdat houten vloeren een aantal nadelen kunnen hebben, zoals het niet kunnen plaatsen van vloerverwarming eronder, is er een heel mooi alternatief in de vorm van houtlook vloertegels van De Tegel Boutique. Er zijn erg veel verschillende kleuren en structuren te krijgen in deze tegels. Denk hierbij aan het traditionele eiken of kersen,maar ook steigerhout of vergrijsde keuren zijn zeer populair.
Doordat er keuze is uit verschillende maten in deze tegel, bestaat de mogelijkheid om een houten vloer heel realistisch na te bootsen.Leg de vloer in een visgraat-model of gewoon zoals de parketvloer gelegd wordt en deze is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Nog een groot voordeel van de houtlook tegels is dat ze in natte ruimtes gelegd kunnen worden. Je toilet of badkamer krijgt een enorm luxe uitstraling met een “houten” vloer die niet aangetast kan worden door vocht.

Tegels met een vintage uitstraling

Dat de vintage stijl op het moment erg geliefd is, mag duidelijk zijn. Je ziet het in veel interieurs en ook in een tegel is dit terug te vinden. De tegels zien eruit alsof ze heel oud en al jaren gebruikt en versleten zijn. Juist die verweerde look maakt een ruimte spannend en is heel goed te combineren in een industrieel of modern huis.

Welk formaat op de vloer of wand?

Tegels zijn er in verschillende afmetingen, vormen en kleuren. De grotere vloertegels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en dat zal de komende jaren ook niet veranderen.Door te kiezen voor een grote tegel op de vloer, maak je de ruimte optisch groter.Maar een grote tegel is niet alleen voor de vloer. Je kunt deze ook prima tegen de wand gebruiken.Of maak een combinatie van formaten in dezelfde ruimte.

Door de tegels die je in de woonkamer hebt liggen ook door te leggen de tuin in, creëer je de illusie dat de woonkamer veel groter is. Je haalt letterlijk buiten naar binnen en andersom. Tegenwoordig zijn veel tegels geschikt voor binnen en buiten,dus als je je terras graag bij je woonkamer zou willen betrekken,moet je er rekening mee houden dat de tegel ook prima buiten gebruikt kan worden.Zeker bij openslaande deuren naar de tuin toe, geeft dit een mooi resultaat.

Natuursteen tegels

Naast de keramische tegels heb je ook de mogelijkheid om voor natuursteen tegels te kiezen. Onder natuursteen wordt verstaan dat het materiaal direct uit de natuur komt en verwerkt wordt tot tegels, maar ook gebruikt wordt voor aanrechtbladen of vensterbanken.

Enkele voorbeelden van natuursteen zijn graniet, marmer en (blauw)hardsteen. Deze tegels zijn uiteraard een prijsklasse hoger omdat het hele proces van verwerking erg arbeidsintensief is.Er zijn wel alternatieve oplossingen te verzinnen zoals het gebruiken van marmerlook tegels ,die toch de uitstraling geven van het echte marmer, maar gunstiger geprijsd zijn.

Door natuursteen te gebruiken is iedere tegel die je plaatst uniek, omdat geen enkel stukje nu eenmaal gelijk is. Juist die eigenschap maakt dat natuursteen aan de wand of op de vloer zeer stijlvol is en een bepaalde klasse aan het interieur geeft,of dit nu modern of klassiek is.  Naar boven

https://www.detegelboutique.nl/