Eurprivacy

Smartphones in jaargetallen

Het lijkt misschien al een tijd geleden maar pas in 1983 kwam de eerste commerciële mobiele telefoon, namelijk de Motorola DynaTAC 8000X. Dit was nog echt een grote koelkast en kostte zo’n 6500 euro! In 2000 kwam de opvolger Nokia 3310, dit is één van de populairste telefoon aller tijden. Vooral de games op de telefoon was een belangrijk karakter van de Nokia. Pas in 2002, 14 jaar geleden, is de eerste telefoon met snelle internet uitgebracht. Wederom was dit weer de Nokia. Iedereen kent Apple en al helemaal al de iPhone. De eerste telefoon van Apple werd in 2007 uitgebracht. Zij introduceerde ook de App store, waar gebruikers diverse applicaties konden aanschaffen. Tegenwoordig zijn er oneindig veel apps en het loopt nog steeds op. Pas in 2010 heeft Google de Android uitgebracht met een eigen mobiele telefoon. De laatste twee smartphones zijn dus vrij kort geleden uitgebracht en nu zijn de Apple en Android een grote concurrent van elkaar. Telefoons maken eenmaal onderdeel uit van ons dagelijks leven. Als we kijken naar een paar jaar geleden, wou niemand een mobiele telefoon. Ze vonden dit onnodig en waren te bereiken via de mail, huistelefoon of fax.  

Vooral de jongere generatie kan niet meer zonder de mobiele telefoon. Voorheen speelden ze met z’n allen buiten in de speeltuin, nu gaan ze met z’n allen naar buiten om vervolgens met hun mobiel bezig te zijn. Dit is niet eens verbazingwekkend, je kan alles met de smartphone; van films kijken tot contact houden met de buitenwereld.  

 Ook in werkgelegenheden is telefonie onmisbaar. Grote bedrijven huren een receptionist of telefoonservice in om de telefoontjes te laten opnemen. Mensen worden ook steeds luier en gaan daardoor liever bellen dan dat ze langskomen op de zaak. Voor meer informatie over de telefoonservice kan je de website www.antwoordservice-telefoonservice.nl bekijken. 

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/