Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een bedrijfsopvolging

Wanneer je als ondernemer erover denkt om ermee te stoppen zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden. Als eerste zal je misschien op zoek moeten gaan naar een bedrijfsopvolging. Dit kan iemand uit de familie zijn, een zoon of een dochter of een ander familielid. Maar het kan ook een geïnteresseerd persoon zijn van buitenaf. Wanneer er een onderneming wordt overgenomen door een familielid dan heeft dit zo zijn voordelen.

Er is hiervoor een speciale regeling in het leven geroepen. Deze is te vinden onder de naam bedrijfsopvolgingsregeling. Dit is een zeer aantrekkelijke regeling wanneer een bedrijf wordt overgenomen door een schenking of een erfenis. Hierdoor hoeft er weinig tot misschien geen belasting te worden betaald over een gedeelte van de bedrijfswaarde. 

Best een moeilijke beslissing 

Veel ondernemers hebben jarenlang alles op alles gezet om van de onderneming een succes bedrijf te maken. Het kan dan een zeer moeilijke beslissing zijn wanneer er besloten (moet) worden om van een bedrijf afstand te doen. Het is natuurlijk een wat makkelijker stap wanneer er zelf voor gekozen is om het wat rustiger aan te doen. Dan dat er doordat er gezondheidsproblemen zijn ontstaan waardoor een bedrijf runnen geen optie meer is. Al met al is een besluit maken voor een bedrijfsopvolging best wel lastig. Het is dan fijn om te weten dat er hulp vanuit het IMK kan komen met het maken van de juiste stappen. Dit bedrijf, het Instituut voor het midden-en kleinbedrijf, heeft experts in dienst die goed kunnen helpen met het maken van de juiste stappen. Voor meer informatie, neem contact op met het IMK.