Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Losse onderdelen om zelf je stofzuiger te repareren

De stofzuiger in het huishouden

Sinds Hubert Booth in 1901 de eerste stofzuiger maakte, is de stofzuiger een onmisbaar apparaat in ieder huishouden geworden om de vloer en het meubilair van huisstof en andere viezigheid te ontdoen. Sinds de eerste stofzuiger zijn er vele varianten stofzuigers op de markt te vinden, zoals de sledestofzuiger, steelstofzuiger, kruimeldief, en sinds kort zelfs de zakloze stofzuiger! Wat voor stofzuiger je ook hebt, het is altijd een flinke domper als deze kapot gaat. Je hoeft dan echter niet meteen een nieuwe stofzuiger te kopen. Je kunt namelijk veel stofzuiger onderdelen zelf vervangen. Hierdoor gaat je stofzuiger langer mee en bespaar je veel geld. Voor je het weet sta je weer heerlijk de nodige calorieën te verbranden tijdens het stofzuigen. Zo makkelijk kan het zijn!

Stofzuigerproblemen

Verliest je stofzuiger zuigkracht, stinkt de stofzuiger, draaien de wieltjes niet meer, of houdt de stofzuiger er helemaal mee op? Soms is het dan voldoende om de losse onderdelen grondig schoon te maken of ander onderhoud te verrichten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig de stofzak of – bak te legen en vervangen, en de filters schoon te maken. Een verstopping van de stofzuigerslang is ook goed op te lossen door de slang van de body te halen en een bezemsteel door de slang te steken. Je kunt losse onderdelen, zoals de wieltjes, ook vaak losmaken om deze te reinigen en eventueel in te spuiten met een beetje siliconenspray zodat ze weer soepel lopen. Door regelmatig dit soort onderhoud te verrichten houd je stofzuiger het langer vol.

Vervangen van stofzuiger onderdelen

Bij veelvuldig gebruik van de stofzuiger kunnen sommige onderdelen echter uiteindelijk toe zijn aan vervanging. De stofzuiger wordt namelijk vaak op veel verschillende vloeroppervlakken gebruikt en er wordt veel druk op uitgeoefend. Gelukkig zijn er heel veel losse stofzuiger onderdelen on line en in diverse winkels beschikbaar. Als je op zoek gaat naar specifieke onderdelen is het belangrijk dat je weet welk type stofzuiger je hebt. Dit vind je vaak terug op een label ergens op het apparaat of op de doos. De verkrijgbaarheid van de stofzuiger onderdelen verschilt ook. Sommige onderdelen zijn universeel en passen op standaard vormgegeven stofzuigers, andere onderdelen zijn alleen verkrijgbaar bij de fabrikant. Onderdelen zoals filters en stofzakken zijn ruim verkrijgbaar, maar wist je dat je ook de stofzuigerslang, de zuigmonden en zuigbuis, de pistoolgreep en zelfs de behuizing kunt nabestellen? Met dit ruime aanbod is je stofzuiger zo weer gefikst!