Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Laat een penetratietest uitvoeren op uw gevoelige IT-systemen

Heeft u wel eens een cyberaanval meegemaakt op uw bedrijfsnetwerk? Als het antwoord ‘nee’ is dan wil dat niet zeggen dat zo’n aanval nooit heeft plaatsgevonden. Het kan zijn dat onbevoegden zonder dat u dat weet de beschikking hebben over bedrijfsgevoelige informatie. Misschien wel privé gegevens van uw klanten. Dat idee maakt u wellicht wat nerveus, maar het moet eigenlijk een eyeopener zijn. Om er verzekerd van te zijn dat uw bedrijfsgegevens zo veilig mogelijk zijn, laat u in Nederland een IT-security test uitvoeren door Rootsec. Dit bedrijf kan onder andere ook een penetratietest uitvoeren. Daarbij wordt geprobeerd zo diep mogelijk in uw systemen door te dringen. Hoe beter dat lukt, des te slechter is uw systeem beveiligd.

IT-security is meer dan sterke wachtwoorden.

Natuurlijk weet u onderhand wel dat het wachtwoord ‘welkom123’ niet meer voldoet. Maar met sterke wachtwoorden alleen bent u er nog niet. Helaas blijkt uit onderzoeken dat de IT-security in Nederland vaak nog te wensen overlaat. Bedrijven en instellingen moeten er alles aan doen om gevoelige data te beschermen. Dat kan door allereerst uit te zoeken in hoeverre deze gegevens gevaar lopen. Een penetratietest uitvoeren is daar een prima middel voor. Zodra in kaart is gebracht welke gegevens door onbevoegden geraadpleegd of gestolen kunnen worden kunnen er gerichte maatregelen worden genomen. Door de beveiliging aan te scherpen worden uw systemen minder aantrekkelijk voor hackers.

Zorg dat u datadieven een stap voor bent

Een cyberaanval kan bij wijze van spreken onder uw ogen worden uitgevoerd. Terwijl u of uw personeel nietsvermoedend aan het werk is kunnen criminelen data stelen. Bijvoorbeeld door wachtwoorden te achterhalen met een keytracker. De IT-security in Nederland is gelukkig van een steeds beter niveau. Door het uitvoeren van penetratietests worden systemen steeds beter beveiligd. Twijfelt u of uw computers en servers voldoende beveiligd zijn? Neem dan contact op met Rootsec en maak een afspraak. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf.

https://rootsec.nl/diensten/it-security-nederland/