Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe richt je een diepe tuin in?

Ben jij de eigenaar een lange, diepe tuin, dan sta je voor een knap lastig karwei. Een diepe tuin vraagt namelijk om een hele andere inrichting dan een normale tuin, omdat je veel minder in de breedte kunt spelen. Natuurlijk kun je van een diepe tuin nog steeds iets heel moois maken, je moet alleen maar net weten hoe je dit moet doen. In deze blog geven we je drie tips!

1. Segmenteren

Waar je van een normale tuin vaak het advies krijgt dat je een geheel moet creëren, is dit bij een diepe tuin net een ander verhaal. Hier raden we namelijk juist om verschillende segmenten aan te maken, die je met elkaar verbindt door middel van een looppad. Deze verschillende segmenten breng je aan door planten of hekken te plaatsen. Wanneer deze tot redelijke hoogte groeien, zorg je ervoor dat jouw tuin uit verschillende blokken bestaat, die allemaal op zich weer ingericht dienen te worden. Je zorgt natuurlijk voor een zitplek, maar hebt ook ruimte voor een moestuintje, een zwembad of een klein voetbalveldje.

2. Inrichting

Een diepe tuin op zich is een prachtig gezicht, vooral als je deze diepte ook op verdere fronten naar voren laat komen. Dit doe je door te spelen met de verschillende vormen in je tuin. Zo raden we bijvoorbeeld een ovalen tuinset aan, die je met de diepte van je tuin mee plaatst. Het lijkt misschien een nietszeggend detail, maar door alle elementen van jouw tuin in de richting van je diepte te plaatsen, komt dit gevoel nog verder naar voren. Je tuin lijkt nooit op te houden!

3. Kleurgebruik

Een diepe tuin brengt snel een gevoel van luxe met zich mee. Het lijkt alsof jouw tuin nooit ophoudt, waardoor er steeds meer te ontdekken valt in je tuin. Op dit gevoel van luxe wil je inspringen met je kleurgebruik. Niet elke kleur past hier namelijk even goed bij. Wij raden aan vooral zwart, wit en bruin te gebruiken. Dit wissel je natuurlijk af met de kleuren die je bloemen met zich meebrengen, zodat er ook zeker sprake is van gezelligheid. Gasten zullen direct het gevoel van luxe ervaren, maar zullen alsnog direct verwelkomd worden. 

Begin direct!

Nu jij weet hoe jij je tuin aan moet pakken, is er niets dat je nog tegenhoudt. Waar maak jij het begin?