Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Kies voor een traphekje om uw kind te beschermen

Wat is een traphekje?

Traphekje is een belangrijk middelpunt van het huis en een groot punt van nieuwsgierigheid voor baby’s. Ze hebben waarschijnlijk al veel mensen in huis de trap op en af zien gaan in verschillende snelheden en zodra baby’s beginnen te kruipen, kunnen ze vaak de uitdaging niet weerstaan om zich een weg naar boven te banen. Ouders reageren op verschillende manieren op deze nieuwe ontwikkeling. De belangrijkste is het gebruik van traphekjes.

Sommige ouders kopen meteen twee traphekjes, één voor de bovenkant van de trap en één voor de onderkant, en bestempelen de trap gewoon als een verboden zone. Andere ouders kopen misschien wel een traphekje, maar proberen de baby te leren hoe hij veilig de trap kan nemen. De meeste baby’s leren om de trap op te kruipen, maar het probleem kan zijn om weer naar beneden te komen.

Een manier om kinderen te leren veilig van de trap af te komen is hen te leren op de trede te gaan zitten en één trede tegelijk naar beneden te glijden. Een andere manier is om de baby te leren op zijn buik naar beneden te glijden, met de voetjes eerst. Baby’s zijn zich ongelooflijk bewust van de ruimte, en als ze de kans krijgen om op deze manieren te verkennen, zullen ze vaak snel leren hoe ze dit veilig kunnen doen.

Ouders hebben begrijpelijkerwijs nog steeds een aantal zorgen als het om trappen gaat. Sommige trappen zijn niet bekleed met tapijt, en hebben een vrij harde ondergrond. Andere trappen hebben harde bordessen van steen of tegels. Als een kind uitglijdt op de trap en op zo’n bordes neerstort, kan dat behoorlijk pijnlijk, zo niet gevaarlijk zijn.

Bij alles wat met opvoeden te maken heeft, is het goed om het juiste evenwicht te vinden. Als je de trap niet kunt zien, kan het een goed idee zijn om op bepaalde tijden een traphekje te plaatsen. Besteed ook tijd om uw kind te leren hoe het de trap veilig kan gebruiken als u minder druk bent. In huizen met zachte beklede vloerbedekking kunnen ouders het nodig vinden om zelden een traphekje te gebruiken. Dit is geheel aan de ouder en het al dan niet hebben van een traphekje moet niet worden gezien als een maatstaf voor hoe verantwoordelijk een ouder is.

Traphekjes kunnen een nuttig hulpmiddel zijn, maar ze zijn geenszins een garantie dat uw kind zich nooit zal bezeren. Als u uw kind leert hoe het met trappen moet omgaan, kan dat nuttig zijn als u een huis bezoekt zonder traphekje.

Als u besluit een traphekje te gebruiken, kunt u liever een traphekje zonder boren gebruiken. Het beschadigt uw muur dan niet. Een traphekje oprolbaar is ook prima voor multifuncionele ruimtes. U rolt hem weg zodra uw baby zelfstandig kan lopen.

 

traphekje