Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Is make up dragen slecht voor je huid?

Wanneer je (geregeld) make up draagt, heb je je dat vast wel eens afgevraagd. Het beste zou natuurlijk zijn wanneer je helemaal geen make up draagt. Maar dan heb je zo’n ‘blote billen’ gezicht. Je contouren komen niet zo mooi uit als met make up. Je kunt zonder make up helemaal geen accent leggen op die gelaatstrekken die je mooi aan jezelf vindt. En je kunt zonder make up ook geen oneffenheden camoufleren. Mét make up kun je spelen. Je maakt jezelf mooier, je voelt je zelfs wanneer je je wat ziekjes voelt, gewoon lekkerder met make up. Het oog wil immers ook wat, toch? Wanneer je gewend bent om make up te dragen, probeer je ook vast geregeld wat nieuws uit. Nieuwe compacte rouge, waterproof mascara, of toch die aparte kleur lippenstift.

Essentieel bij het dragen van make up is je verzorgingsritueel

Hoe je je huid verzorgt voor je make up opbrengt en wanneer je je huid voor de nacht reinigt, heb je natuurlijk zelf in de hand. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden, een goede huidverzorging is ontzettend waardevol. Daarnaast is het belangrijk om je huid goed te kennen. Heb je een gevoelige huid, een droge huid of juist een vette huid. Gelukkig is er voor elk type huid een juist verzorgingsproduct voor handen.

Hoge eisen aan elk soort make up

Vandaag de dag bestaat er eigenlijk geen slechte make up meer. Er wordt veel aandacht besteed aan het vervaardigen van make up. De eisen die gesteld worden zijn hoog. Maar toch kan er een product tussen zitten waar je huid negatief op reageert. Je krijgt bijvoorbeeld uitslag, of je huid wordt droog, rood of schraal. Dat betekent dan niet dat het per definitie slechte make up is, maar dat er een ingrediënt verwerkt is in de make up die bij jou toevallig irritaties opwekt. Het blijft dan in jouw geval een kwestie van uitproberen.

Enkele belangrijke tips voor een juist gebruik van make up

1. Dat een houdbaarheidsdatum voor etenswaren belangrijk is, snappen we allemaal. Maar wist je ook dat dit geldt voor make up? Mascara, foundation, oogschaduw, ze hebben allemaal een eigen houdbaarheidsdatum. Zet daarom zeker de aankoopdatum op de make up die je niet vaak gebruikt! Houdbaarheidsdatum van foundation: 1 jaar, mascara: 6 maanden, oogschaduw: 1 tot 2 jaar.

2. Reinig je huid altijd grondig voor je naar bed gaat! Ook wanneer je moe bent van een avondje stappen met vrienden.

3. Maak je kwastjes en sponsjes 1 keer per week schoon en laat ze goed drogen.

Niet alleen voor de mooiste make up producten kun je bij beauty88.nl terecht maar ook voor een goede huidverzorging en reiniging van je huid heeft beauty88.nl een keur aan producten.