Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kan botox helpen tegen migraine?

Migraine is een vervelende terugkerende klacht, die je hele planning onderuit kunt halen. Het kan soms een zodanig probleem vormen, dat het je hele leven in de weg zit. Botox wordt vaak enkel geassocieerd met het verwijderen van rimpels en het straktrekken van de huid, maar het kan mogelijk ook de oplossing zijn voor migraine. De beste klinieken kunnen een botox behandeling bij je uitvoeren die wellicht je migraine zal verlichten. Hieronder lees je hoe dit kan en hoe het werkt.

Wat migraine precies is

Migraine kennen mensen als een hevige aanval van pijn in het hoofd. In ernstige gevallen kan dit zo een drie dagen aanhouden en kan de hoofdpijn gepaard gaan met misselijkheid en overgeven. Neurotransmitters in je hersenen zenden signalen van pijn uit naar je zenuwuiteinden, met een hevige hoofdpijn als gevolg. Het is dus een soort hersenaandoening. De directe oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat er een verandering in je hormonen plaatsvindt, zoals bij ongesteldheid of periodes van zware stress. 

Hoe botox kan helpen

Botox is een behandeling waarbij je spieren verslappen. Met een injectie kun je de spieren laten ontspannen die een rol spelen bij de hoofdpijn. Chronische migraine is het gevolg van iets dat sensitisatie heet. Dit is een proces waarbij je hersenen enigszins ontregeld raken. Chronische migraine betekent dat je minimaal 15 dagen in de maand last hebt van hoofdpijn, en dit is dus een ernstige variant van migraine. Botox Injecties kunnen het proces van sensitisatie tegengaan. 

Botox is niet altijd de oplossing

Botox helpt alleen maar bij de vermindering van de dagen dat je last hebt van migraine, maar kan het niet volledig oplossen. Toch is het verminderen van dagen met migraine voor sommige mensen al een totale levensverbetering. In sommige gevallen is botox echter niet aan te raden. Wanneer je ooit eerder een botox behandeling hebt gehad en je had hier een slechte reactie op, is botox als behandeling tegen migraine niet geschikt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je bij een allergie voor een stofje in Botulinetoxine type A, de wetenschappelijke benaming voor botox, ook geen botox behandeling kunt ondergaan. Tot slot is botox geen oplossing wanneer je huid waar de injectie in zal gaan is ontstoken of geïnfecteerd.