Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Hoe interessant is een goedkope autoverzekering echt?

Voor het merendeel van de mensen die van plan zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten geldt dat ze daarvoor in het bijzonder kijken naar een goedkope autoverzekering. De vaste kosten waar we tegenwoordig met z’n allen mee te maken krijgen zijn dan ook niet onaanzienlijk te noemen. Dit zorgt ervoor dat we trachten op verschillende manieren te besparen. Het afsluiten van een autoverzekering met lage kosten biedt op dit vlak eveneens een interessante mogelijkheid. Zou jij ook graag de verzekering voor jouw nieuwe auto willen afsluiten tegen de meest interessante prijs? Dan is het alvast meer dan de moeite waard om even grondig de onderstaande informatie door te nemen.

            Wanneer is een goedkope autoverzekering voor jou interessant?

Laat ons om te beginnen maar even kijken naar de situaties waarin het afsluiten van een goedkope autoverzekering interessant kan zijn. Het spreekt voor zich dat niemand graag voor zijn of haar autoverzekering veel geld zal moeten betalen. Dat hoeft ook niet. Toch betekent dit niet automatisch dat de WA-verzekering voor iedereen de beste keuze is, integendeel. Voor heel wat mensen geldt dat zij door het afsluiten van een WA-verzekering grote risico’s nemen. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling. Wil jij ook graag ontdekken wanneer de goedkope autoverzekering voor jou al dan niet interessant kan zijn? Je ontdekt het hieronder!

               1.) Indien je een erg goedkope auto hebt gekocht

De keuze voor een goedkope autoverzekering afsluiten of niet wordt in de praktijk in eerste instantie vooral gemaakt aan de hand van de waarde van het voertuig dat moet worden verzekerd. Heb je ervoor gekozen om een erg goedkope auto aan te kopen? Of heb je een tweedehands voertuig aangekocht welke reeds heel wat jaren oud is? In beide gevallen is het in principe niet wenselijk om daarvoor een dure, uitgebreide autoverzekering af te sluiten. Zelfs wanneer je dat zou doen is de kans dat je aanspraak kan maken op een groot bedrag bij een ongeval namelijk ongelofelijk klein. In een situatie als deze is het dan ook zo dat het afsluiten van een goedkope autoverzekering in principe veel interessanter is. Je voorkomt op die manier in ieder geval dat je geconfronteerd zal worden met heel wat onnodige kosten.

               2.) Wanneer je nauwelijks kilometers rijdt

Ben jij iemand die op jaarbasis nauwelijks kilometers rijdt met zijn of haar auto? Ook in dat geval moet je er rekening mee houden dat een dure autoverzekering afsluiten wellicht niet meteen een must is, integendeel. Voor bijzonder veel mensen geldt dat zij hun auto enkel en alleen gebruiken om mee naar het werk te rijden en terug. Of men gaat er boodschappen mee doen en / of de kinderen van en naar de school mee brengen. Daar blijft het echter bij. In dit geval spreekt het voor zich dat een goedkope autoverzekering afsluiten zoals een WA-verzekering meer dan voldoende is. Een dergelijke verzekering aanvragen zorgt ervoor dat je voldoet aan de wettelijke eisen, maar dan wel zonder hoge kostprijs.

               3.) Wanneer de omstandigheden een dure autoverzekering niet meer rechtvaardigen

Voor heel wat mensen geldt dat zij in eerste instantie hun auto optimaal laten verzekeren door het afsluiten van een allrisk autoverzekering. Dat kan op dat ogenblik de beste keuze zijn, maar het spreekt voor zich dat de behoeften aan zo’n verzekering door de jaren heen kan veranderen. De auto die je in eerste instantie allrisk hebt laten verzekeren zal namelijk meer dan waarschijnlijk door de jaren heen sterk aan waarde hebben verloren. Dit betekent dat de omstandigheden vanaf een bepaald moment de hoge premie niet langer rechtvaardigen.

 

In bovenstaand geval is het een absolute aanrader om ervoor te kiezen om je autoverzekering om te laten vormen tot een voordelig exemplaar. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering kan dan namelijk in de praktijk meer dan voldoende zijn. Maak je deze keuze? Dan spreekt het voor zich dat je vanaf dat ogenblik sterk kan besparen. Het loont in de praktijk dan ook absoluut altijd de moeite om even goed stil te blijven staan bij de actuele situatie en of je (auto)verzekering daar nog wel goed op aansluit.

            Wanneer is een goedkope autoverzekering niet voldoende?

De hierboven aangegeven informatie heeft je ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat het afsluiten van een goedkope autoverzekering in een groot aantal gevallen voldoende is om tegemoet te komen aan jouw wensen en verwachtingen als verzekeringnemer. Dit gezegd hebbende bestaan er ook heel wat situaties waarin dit niet zo is. Het spreekt voor zich dat we ook deze nog even op een overzichtelijke manier voor je op een rijtje hebben gezet.

 

  1. Indien je een nieuwe, dure auto wenst te laten verzekeren;
  2. Wanneer je heel wat kilometers per jaar aflegt;
  3. Indien je om wat voor reden dan ook eigen schade aan het voertuig vreest;

 

De eerste twee redenen spreken eigenlijk voor zich. De laatste reden is er misschien eentje die bij veel mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen. Hoe we het ook draaien of keren, lang niet iedereen heeft evenveel ervaring in het verkeer. Dat leidt in de praktijk niet zelden tot vervelende en zelfs gevaarlijke situaties. Voor mensen die twijfelen aan hun rijervaring is het dan ook in de praktijk doorgaans altijd een must om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Dit niet in het minst voor de eerste jaren waarin ze met hun (nieuwe) auto rijden.

            Let op een mogelijke verplichting voor een allrisk verzekering!

Tot slot moeten we nog een extra belangrijk aandachtspunt aangeven. Het is in de praktijk namelijk zo dat er een eventuele verplichting kan gelden voor het afsluiten van een allrisk verzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een auto gaat leasen. Ook wanneer je voor je nieuwe auto een lening hebt afgesloten hangt er daar doorgaans het verplicht afsluiten van een allrisk verzekering aan vast. Een goedkope autoverzekering afsluiten mag dan met andere woorden in bepaalde gevallen jouw voorkeur wegdragen, toch is het in de praktijk vaak zo dat dit helemaal niet tot de mogelijkheden behoort. Controleer dus sowieso even goed alle voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je eenautoverzekering af gaat sluiten.