Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Hoe behoud je krullen: Care Free Curl

Lief meisje met krullend haar, jij staat bijna altijd in de schijnwerpers, nietwaar? En terwijl je alle ogen en complimenten krijgt voor je unieke sloten, ben je ook bang om het te beheren! We begrijpen hoe droog, stug en pluizig je haar kan worden.

Wat is het beste product voor krullend haar? Maak kennis met de Care Free Curl.

Als er een dunne lijn is tussen ontembaar krullend haar en goede dagen met krullend haar, is het een goede haarverzorgingsroutine . Ja, de juiste producten, de juiste verzorging en de juiste kapsels kunnen uw spel met krullende haarverzorging verbeteren. Lees verder om erachter te komen hoe u hiermee om moet gaan.

Hoe zorg je voor je natuurlijk krullend haar?

1. Kies verstandige shampoo

Je haar wassen is de eerste en belangrijkste stap in elke haarverzorgingsroutine, ongeacht de haartextuur. Wassen of reinigen zorgt ervoor dat er geen stof, overtollig talg, dode huidcellen en productophoping op uw hoofdhuid achterblijft. 

2. Vermijd overmatig wassen met shampoo

Krullend haar heeft de neiging om snel droog te worden. Overmatig wassen van je haar kan zijn natuurlijke vocht wegzuigen. Zoek ook naar hydraterende ingrediënten in je conditioner. Conditionering zorgt ervoor dat je haarschubbenlaag wordt afgedicht en beschermd tegen milieuschade.

3. Pre-shampoobehandeling

Een pre-shampoobehandeling is een zaligheid voor mensen met krullend haar . Het helpt bij het ontwarren en verwijderen van kroezen uit je haar.

Breng een haarmasker of een conditionerende olie aan op je droge haar door delen van het haar te scheiden. Laat de conditioner 20 minuten intrekken. Je kunt een douchemuts of een handdoek opdoen om wat warmte vast te houden en de nagelriem te openen. Dit zorgt ervoor dat de conditioner goed in je haar dringt.

4. Borstel nooit krullend haar

Weersta de drang om krullend haar te borstelen. Gebruik een kam met wijde tanden op je krullende haar voor het wassen. Na het wassen van je haar, ga je gewoon met je vingers door je haar. Borstel nooit je natte haar, omdat het meer vatbaar is voor breuk en beschadiging.

5. Haarstyling met matige hitte

De hoge temperatuur van stylingtools met warmte kan de natuurlijke textuur van je krullen verwijderen, waardoor ze dof en futloos worden. Beperk het gebruik van warmtestyling en gebruik een goede hittebeschermende spray wanneer je er niet omheen kunt. Gebruik matige warmte en een diffuser om je natuurlijk mooie krullen te beschermen.

6. Gebruik een kam met zeer brede tanden

Gebruik een kam met wijde tanden om de klitten in je krullende haar te verwijderen. Kam van onder naar boven om eventuele knopen te verwijderen. Elke krul kan worden beschouwd als een potentieel breekpunt, voorzichtig behandelen is de beste keuze. Een haarborstel kan je natuurlijke haartextuur aantasten en je haar beschadigen.

7. Gebruik altijd koud water voor haar

Douches met warm water verwijderen de natuurlijke olie of talg van je hoofdhuid en haar. Het kan ook de cuticula openen, waardoor de haarlokken vatbaar zijn voor kroezen en breken. Spoelen met koud water is de veiligste keuze, of je nu je haar wast of conditioneert.

8. Trimmen om gespleten punten te voorkomen

Laat je haar elke 6-8 weken knippen om gespleten punten en beschadigd haar te verwijderen . Ook krullend haar moet er gezond uitzien en aanvoelen.

9. Slaaproutine voor krullend haar

Haarverzorgingsexperts zweren bij de ananastruc als onderdeel van de slaaproutine voor krullend haar. Stapel al je haar bovenop je hoofd in een knot of een losse paardenstaart. Zo is er minder wrijving tussen je haar en de kussensloop. Schakel over naar satijnen of zijden kussenslopen in plaats van katoenen hoezen om de wrijving te verminderen.

10. Probeer natuurlijke behandelingen voor gezond krullend haar

Gebruik haarmaskers met natuurlijke ingrediënten voor je krullende haar:

  • Maak een masker van olijfolie, eieren, azijn en mayonaise en breng het aan op je haar. Na 30 minuten uitspoelen met een milde shampoo. Terwijl eieren proteïne aan je haar leveren, voegt mayonaise vocht en glans toe aan de droge krullen.

  • Avocado’s zijn rijk aan vitamine B, E en goede vetten. Pureer een rijpe avocado met een eetlepel honing en twee eetlepels olijfolie. Breng dit masker aan op je krullende haar en laat het 30 minuten intrekken. Afwassen met een zachte shampoo.

Een ander topproduct voor krullend haar: probeer eens de Eden Bodyworks

http://123hair.nl