Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Het opvolgen van agrarisch advies

Je wilt als boer het beste voor de dieren want zij moeten op een later moment geld opleveren. Het onderhouden van koeien moet op de juiste manier worden gedaan omdat zij steeds melk moeten geven dat je als boer kan verkopen. Dit zijn de geldstromen op agrarisch niveau. Op bepaalde momenten komt het voor dat er geld bespaart moet worden, maar dit mag niet ten koste gaan van de verzorging van de dieren. Het nadeel is dat de nieuwe apparaten aangeschaft moeten worden om het welzijn van bijvoorbeeld koeien te verbeteren. Door deze apparaten hebben zij een beter leven en levert het meer geld op dan met de oudere apparaten en methodes.

Veel boeren nemen het agrarisch advies dat gegeven wordt niet serieus, het kan ook zijn dat de boeren geen agrarisch advies krijgen en achterlopen op de stand van de techniek en de concurrentie. Met het advies dat gegeven wordt zullen de processen beter verlopen. Zo wordt er geadviseerd om een voorkoeler aan te schaffen dat verantwoordelijk is voor het koelen van melk en dit wordt gedaan met het veewater. Op de ‘oude’ manier zijn er twee aparte installaties nodig, namelijk voor het koelen van de melk en voor het water. Door de nieuwe techniek kan dit beide gecombineerd worden waardoor er 50% op energiekosten worden bespaard. Er kan gezegd worden dat er een groot verschil zitten tussen de oude en nieuwe machines.

Het geld dat bespaart wordt kan bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in een cowhouse. Een cowhouse is een algemeen begrip dat zorgt voor een beter welzijn van de koe. Zo beschikt de cowhouse over producten zodat de koe genoeg ruimte heeft als comfort zone en een koematras waardoor de koeien meer grip hebben bij het opstaan. Het leven van de koe wordt makkelijker gemaakt. De gezondheid van de koe gaat hierdoor er op vooruit.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl