Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie voor zelfverzekerdheid bij het gebruik van lichaam

Fysiotherapie voor zelfverzekerdheid bij het gebruik van lichaam

Iedereen is wel eens aangewezen geweest op fysiotherapie. De ene loopt jaar in jaar uit bij de fysiotherapeut, de ander is er een enkele keer geweest. Fysiotherapie kan een uitkomst zijn als je last hebt van je spieren en gewrichten. Soms wordt je via de huisarts doorverwezen naar de fysiotherapeut als je er zelf niet uitkomt het de blessure je belemmert in je dagelijks leven. Hierbij kan je denken aan een blessure, pijn na een val of aandoeningen aan je botten en spieren zoals reuma. Soms kan fysiotherapie ook fijn zijn om weer vertrouwen te krijgen in je lijf. Fysio Montfoort bijvoorbeeld heeft ervaring met dit soort therapie.

 

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

In het dagelijks leven sta je er niet bij stil dat je voor veel handelingen zelfvertrouwen nodig hebt. Bij zelfvertrouwen denken we aan het geven van een presentatie aan een grote groep, op iemand afstappen of een optreden geven voor een groot publiek. Maar wanneer je geen zelfvertrouwen hebt in je dagelijks handelen, zijn dingen zoals naar de supermarkt gaan al een groot obstakel. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je vaak valt of struikelt. Ook kan je je ongemakkelijk voelen bij het idee dat dit kan gebeuren. Fysio Montfoort legt uit dat zelfvertrouwen in je lijf opgebouwd wordt tijdens de kindertijd, door bijvoorbeeld sport en spel.

 

Hoe kan het zelfvertrouwen weer opgebouwd worden?

Wanneer het ontwikkelen van het vertrouwen in de kindertijd niet goed gaat, of je hebt te maken met een val op latere leeftijd, kan het zelfvertrouwen afnemen. Door afnemend zelfvertrouwen in je lichaam raak je in een isolement, omdat je er ook niet meer op uit gaat waardoor je sociale contacten misloopt. Zelfvertrouwen kan je weer opbouwen door bij de fysio oefeningen te doen waar je enigszins bang voor bent. Ook is het aansterken van de spieren een goede manier om het lichaamsdeel te ontlasten.