Eurprivacy.nl
Image default
Electronica en Computers

Een kabelassemblage proces beginnen

Een kabelboom assemblage, ook wel bekend als een kabelboom of bedrading constructie, is een groep draden, kabels of subassemblages die zijn ontworpen om signalen of elektrische stroom te verzenden. Een standaard kabelboom kan slechts drie discrete componenten bevatten, terwijl de meer klassieke kabelbomen veel meer kabels en andere passieve en mogelijk actieve componenten bevatten.

Een kabelboom wordt vaak verward met een kabelsamenstel; het belangrijkste verschil tussen de twee is dat een kabelsamenstel meestal slechts twee uiteinden heeft, terwijl een kabelboom meerdere vertakkingen/uiteinden heeft die in veel verschillende richtingen lopen met meerdere aansluitingen op elke vertakking.

Lees hier meer informatie over een kabelboom assemblage. 

Het ontwerp van een kabelboom assemblage

Een kabelboom assemblage is meestal ontworpen om de fabricage van een groter onderdeel te vereenvoudigen en is ontworpen op basis van de geometrische en elektrische vereisten van de apparatuur waarin het moet worden geïnstalleerd.

Kabelboom assemblages worden veel gebruikt in de elektronica-industrie, de auto-industrie, bij de vervaardiging van bouwmachines en industriële apparatuur, maar ook bij de vervaardiging van witgoed zoals wasmachines en drogers, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten.

De kabelboom assemblage vereenvoudigt het bouwen van deze grotere componenten door de bedrading te integreren in een enkele unit, of meerdere units, voor “drop-in” installatie. Door de vele draden, kabels en subassemblages in een harnas te binden, hoeft de OEM of installateur slechts één onderdeel te installeren. Bovendien zorgt een kabelboom ervoor dat de voltooide assemblage beter wordt beveiligd tegen de effecten van slijtage en trillingen, en door de draden in een niet-buigende bundel te vernauwen, wordt het ruimtegebruik geoptimaliseerd.

Het kabelboom assemblage proces 

Zodra een ontwerp is vastgesteld, begint het proces van het bouwen van een kabelboom assemblage met de ontwikkeling van een schema dat wordt gebruikt om het fabricage papier en het montagebord voor de kabelboom te maken. Het montagebord, of prikbord, is een diagram op ware grootte van het harnas en toont alle componenten en hun locatie en dient ook als werkbank voor het harnas. De draden die nodig zijn voor het harnas worden geleverd op een master haspel en worden op de gewenste lengte gesneden en indien nodig geïdentificeerd met bedrukking of etikettering. Eenmaal op de juiste lengte gesneden, worden de draden gestript om de niet-geïsoleerde geleider bloot te leggen en vervolgens voorzien van alle vereiste klemmen of connector behuizingen. Deze draden en componenten worden vervolgens op het prikbord gelegd en aan elkaar gebonden door de benodigde banden, kabelbinders, kabelbinders, hulzen en tapes.

Ondanks de wens om de automatisering te vergroten, worden kabelbomen in het algemeen nog steeds met de hand vervaardigd vanwege de vele verschillende processen die ermee gemoeid zijn.

Een ander zeer belangrijk component uit de elektronicawereld is de PCB service. Lees er hier alles over. 

http://confed.eu