Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

DAB, FM of Internet Radio

DAB radio, FM radsio en internet radio

De techniek van DAB of internet radio overtreft alles. We kunnen dan ook wel verwachten dat het onderhoud aan zendmasten met een FM-signaal binnen enkele jaren zal gaan stoppen. FM zal vervolgens langzaam maar zeker verdwijnen zoals wij deze kennen. Maar niet gevreesd, DAB+ neemt het signaal over zodat we gewoon muziek kunnen luisteren. Het is trouwens nu ook al mogelijk om te genieten van digitale radio, er gaat dus niets verloren.

Wat is FM radio?

FM radio heeft ons ontzettend veel gebracht. Zolang het FM-signaal blijft bestaan zullen radio’s ook verkocht worden. Inmiddels enkele jaren geleden alweer heeft er een splitsing plaatsgevonden in de ontvangst met FM-radio’s. Het signaal wordt namelijk door zowel de ether als via de kabel uitgezonden. De kans is aanzienlijk groot dat het signaal via de kabel nog wel tientallen jaren mee zullen gaan, omdat het een stuk goedkoper is in de onderhoud en net zo goed werkt. Sta je op het punt een radio aan te schaffen? Informeer dan even bij de leverancier wat de vooruitzichten zijn van het gekozen signaal.

Wat is internet radio?

Wat is internet radio hoor ik je vragen. Het grootste verschil zit ‘m eigenlijk in de prijzen. Wanneer je gaat rond kijken op de website van Audiogigant.nl zie je snel dat er een heel klein verschil zit tussen de prijzen van FM en DAB radio’s. Kies dus eerst een budget, al snel zal blijken dat de keuze enorm is. Een radio is best een duurzaam product, het gaat jarenlang mee, bij zowel DAB alsmede FM is de prijs/kwaliteit verhouding goed.

Wat is DAB radio?

Heb je al een radio maar wil je graag overstappen naar een DAB radio? Je bent dan in ieder geval klaar voor de toekomst! Het is niet de vraag of, maar wanneer de FM radio’s komen te vervallen. Radio’s zoals wij die kennen zullen dan alleen nog maar bestaan uit DAB en Internet radio’s. Wanneer dit gebeurt heeft u alvast een DAB radio in huis. Een van de voordelen van een DAB radio is dat het onmogelijk is dat u naast de zender komt te zitten. Het geluid is altijd van topkwaliteit en kraakvrij zonder ruis. Daarnaast bent u gegarandeerd van een prettige toekomst, mocht de FM radio verdwijnen en alles via DAB of internet radio’s gaan. Het signaal van internet radio is volledig gratis, en zoals het er nu uitziet blijft DAB radio kosteloos uitzenden.

 

https://audiogigant.nl/