Eurprivacy.nl
Image default
Woningen

Cilindersloten met kerntrek

Kerntrekken bij cilindersloten

Kerntrekken is momenteel de populairste manier van een inbreker om het slot te forceren. Hoe hij dit doet gaan we iets verderop uitleggen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat een inbreker deze techniek toepast op jouw woning en daarmee weet in te breken zodat hij zijn slag kan slaan. Gelukkig zijn er verschillende sloten op de markt welke deze techniek kunnen tegengaan. We gaan je vertellen welk slot het beste past om deze techniek bij jouw woning te voorkomen.

Wat is kerntrekken?

Maar wat is kerntrekken eigenlijk? Daarvoor moeten we je eerst uitleggen wat cilindersloten zijn. Een cilinderslot is namelijk een slot met een cilinder zoals de naam al zegt. In zo’n cilinder zitten kleine pinnen en pallen. Om de deur te kunnen openen, moeten deze in een bepaalde volgorde en hoogte staan. Dan kan het slot pas draaien en kun je de deur openen. De sleutel die je geleverd krijgt bij het slot, komt overeen met de positie waarin deze stokjes moeten komen. Met alleen de juiste sleutel kan het slot dus draaien en de deur geopend worden. Inbrekers gebruiken dus een techniek die kerntrekken heet. Wat houdt dat precies in? Bij kerntrekken boort de inbreker een grote schroef in het slot. Hiermee forceert hij dus de cilinder. Vervolgens gebruikt hij andere gereedschappen om de cilinder uit het slot te trekken. Hij neemt dan dus de gehele cilinder mee en het slot is hiermee ook geforceerd. Ontzettend vervelend natuurlijk omdat de inbreker hierdoor naar binnen kan en zijn slag kan slaan. Om dit te voorkomen heb je een slot nodig die hier tegen kan.

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Cilindersloten zijn er gelukkig ook met speciale kerntrekbeveiliging. Omdat deze methode zo populair is, is er dus een specifieke beschermingsmethode gekomen om dit tegen te gaan. Dat wordt dan weer kerntrekbeveiliging genoemd. Deze beveiliging bestaat uit een geharde, stalen kern. De staven zitten dus beschermd in deze kern en een inbreker kan niet zomaar een schroef in de kern boren om de deur open te breken. Integendeel zelfs. Het slot kan daardoor niet opengebroken worden door middel van kerntrekken en de inbreker moet verder zoeken naar een andere manier. Kortom, zoek je de ideale manier om er voor te zorgen dat een slot niet zomaar opengebroken kan worden? Ga op zoek naar een cilinderslot en dan om nog meer specifiek te zijn: cilindersloten die uitgerust zijn door deze soort beveiliging.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/