Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Bijtelling Youngtimer

Wilt u een auto van de zaak gaan rijden? Dan wilt u waarschijnlijk ook zo min mogelijk bijtelling betalen. De youngtimer kan dat een optie voor u zijn. Door de youngtimer regeling pakt de bijtelling erg interessant uit. Dus als u niet perse in de nieuwste auto wil rijden, kan een youngtimer uitkomst bieden. En als u helemaal niet kiest voor bijtelling, is een rittenregistratie bijhouden ook nog een oplossing.

Definitie van een youngtimer

Een youngtimer is een personenauto tussen de 15 en 30 jaar oud. Vaak wordt hierbij gedacht aan een auto die goed te onderhouden is en over luxe beschikt, bijvoorbeeld een BMW, Mercedes-Benz of Audi. De youngtimer bijtelling wordt berekend op basis van 35 procent van de dagwaarde van de auto. Zo rijdt u comfortabel voor weinig geld.

De youngtimer regeling

Sinds 2016 bestaat de youngtimer regeling in Nederland. Hierbij wordt 35 procent bijtelling berekend over de dagwaarde van de auto. Hierbij geldt dat de auto minimaal 15 jaar oud moet zijn. Het bijtellingspercentage is dus een stuk hoger, maar doordat de dagwaarde van de auto laag uitvalt heeft u een gunstig geprijsde bijtelling. 

Youngtimer bijtelling berekenen

We laten u zien hoe u de bijtelling van een youngtimer berekent. We nemen hierin een Audi A6 Avant als voorbeeld met een nieuwsprijs van € 62.000. Stel dat deze uit in een 24 procent bijtellingscategorie valt en een IB-tarief van 52 procent komt u uit op € 591,- bijtelling per maand. Als u kiest voor een Audi A6 youngtimer van 15 jaar oud met een dagwaarde van € 6.000, betaalt u slechts € 91,- bijtelling per maand. Een fors verschil dus!

Bijtelling youngtimer 2020

De youngtimer bijtelling voor 2020 blijft op 35 procent bijtelling op basis van de dagwaarde van de auto.

Waar kiest u voor?

Het is dus duidelijk dat de youngtimer regeling voor veel ondernemers geld kan besparen. Maar stel dat u helemaal geen bijtelling wilt over de youngtimer dan kan dit ook. Voorwaarde hierbij is wel dat er maximaal 500 kilometer privé per kalenderjaar in de auto wordt gereden. Door middel van een rittenregistratie moet dit worden aangetoond bij de Belastingdienst.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/