Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Advocaat bij letselschade

Wilt u letselschade claimen bij de partij die verantwoordelijk is voor het letsel dat u opgelopen heeft? Dan kunt u hiervoor een letselschade advocaat inschakelen. Letselschade zaken zijn meestal vrij ingewikkeld en kunnen voor stress zorgen. Een advocaat neemt u al het juridische papierwerk uit handen, zodat u de ruimte heeft om u te richten op herstel. In de omgeving van Den Haag kunt u terecht bij letselschade advocaat Van Dijk. Samen met zijn collega’s is hij gevestigd in Zoetermeer en heeft hij al vele jaren ervaring met het oplossen van verschillende zaken.

Schade claimen bij meerdere partijen

Soms is er meer dan één partij verantwoordelijk voor het veroorzaken van letselschade. In dat geval hoeft u als slachtoffer geen schade te claimen bij alle partijen. U kunt dit doen voor één partij, waarna deze regres kan vorderen bij de andere aansprakelijke partij(en). Aan deze mogelijkheid tot regresvordering zit echter wel een termijn. Na vijf jaar heeft de aansprakelijke partij wettelijk gezien niet meer het recht om een deel van de kosten te verhalen op de andere aansprakelijke partij(en). We spreken dan van verjaring regresvordering. Voor u als slachtoffer heeft dit geen gevolgen voor het geldbedrag dat u ontvangt.

First party verzekering in plaats van WA

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), bent u verzekerd voor de kosten die op u worden verhaald wanneer u een ongeval veroorzaakt heeft. Voor de claimende partij, ofwel het slachtoffer, heeft dit een groot nadeel. Namelijk dat het erg lang kan duren voordat de geclaimde schade daadwerkelijk wordt uitbetaald. Dit komt doordat eerst moet worden vastgesteld wie daadwerkelijk aansprakelijk was voor het ongeval. Met een first party verzekering kan dit nadeel opgelost worden, omdat de schade dan kan worden geclaimd bij de eigen verzekering. Ook hier zitten echter de nodige nadelen aan. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Van Dijk.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/