Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor het succesvol organiseren van jouw kledingkast!

 

Het is zo’n fijn gevoel als je kledingkast goed georganiseerd is. Het scheelt je ‘s ochtends tijd, maar ook een hoop frustraties als je die ene broek weer niet kunt vinden doordat je geen idee hebt hoe je je kast het beste kunt organiseren. Wij geven je 5 tips die je hierbij kunnen helpen! Op zoek naar een bedrijf voor interieurbouw in Dongen? Bel dan Anselm Oome 

1. Sorteer kleding op kleur

Door kleding op kleur te sorteren zie je meteen hoeveel kleding je hebt van een bepaalde kleur en wordt outfits matchen ook een stuk gemakkelijker. In één oogopslag weet jij welke witte blousejes er bij jouw rode rok passen. Daarnaast geeft het sorteren van kleding op kleur een bepaalde rust in je kast.

2. Gebruik dezelfde kledinghangers

Het gebruiken van dezelfde kleur en grootte kledinghangers geeft rust in jouw kledingkast. Heb jij veel kleding? Dan is het kiezen voor zo dun mogelijke hangers de beste oplossing. Hiermee creëer je namelijk meer ruimte in de kast dan dat je met dikkere, houten hangers zou hebben. Zorg er uiteraard wel voor dat de kledinghangers stevig zijn, zodat jouw kleding mooi blijft.

3. Zoek ieder seizoen je kast uit

Bijna iedereen heeft kleding in zijn of haar kast hangen die al jaren of een aantal seizoenen niet meer gedragen is. Het is daarom belangrijk om jouw kast per seizoen of in ieder geval ieder half jaar een keer uit te zoeken. Na het uitzoeken kun je alles ook direct netjes opvouwen, waardoor het niet alleen uitgezocht maar ook opgeruimd is.

4. Gebruik manden of lades

Voor sokken, ondergoed, riemen en dergelijke kun je het beste manden of lades gebruiken. Dit zijn vaak de producten die het lastigst netjes op te ruimen zijn. Zolang je een mand hebt voor sokken, een mand voor sjaals, een mand voor riemen, etcetera kun je dit altijd makkelijk terugvinden.

5. Maak gebruik van verschillende vakjes

Door verschillende vakken in een kledingkast te creëren kun je ook makkelijk sorteren. Je kunt broeken een apart vak geven, maar hetzelfde geldt voor rokken, t-shirts, riemen en bijvoorbeeld schoenen. Wil je een kast die precies de grootte vakken heeft die jij wenst? Dan kun je een kast laten bouwen door bijvoorbeeld Interieurbouw in Dongen. Zo kun jij je kast indelen zoals jij dit zelf het meest praktisch vindt!