Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om te automatiseren in een magazijn

Als jij binnen jouw bedrijf graag lucratief te werk gaat, is het perfect om te gaan automatiseren. Hiermee vervang jij werk dat wordt uitgevoerd door een werknemer, door werk dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze investering kost eenmalig een flinke som geld, maar dat haal je er uiteindelijk makkelijk uit doordat het werk goed en snel wordt uitgevoerd. In deze blog zullen wij drie manieren noemen hoe jij kan automatiseren.

  1. Geautomatiseerd order picking

Het zal niet in elk magazijn mogelijk zijn, maar steeds meer bedrijven maken gebruik van robots om hun orders te picken. Om dit te realiseren moet je een duidelijk opslagsysteem hebben, in jouw magazijn, zodat de robots hierop in te stellen zijn. Als jij binnen je bedrijf iemand hebt die orders binnenhaalt vanaf het moment dat ze besteld worden, dan kan diegene er ook gemakkelijk voor zorgen dat de robots deze orders kunnen picken. Uiteindelijk zullen de robots deze orders ergens wegzetten op een plek waar jouw werknemers de orders kunnen inpakken. Robots zullen dit werk goed uitvoeren, waardoor er niet langer sprake is van telfouten in kleinere producten.

  1. Orderverwerking

Wanneer iemand een bestelling plaatst via jouw website, is er een medewerker voor nodig om dit om te zetten naar het order picken. Deze stap kan ook eenvoudig worden uitgevoerd door een systeem. Dit hoeft maar eenmalig ingesteld te worden, en zal hierna goed functioneren. Het enige waar jij nog op moet letten is of spoed orders wel op de juiste wijze worden doorgevoerd; het is dus slim om altijd iemand achter de hand te houden die verstand heeft van dit systeem. 

  1. Een transportband

Door middel van een transportband, kan een bedrijf ook enorm veel tijd besparen. Deze kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden, omdat er binnen elk magazijn veel transport plaatsvindt. Het doel van een transportband is namelijk om een product of pakket sneller van A naar B te krijgen. Dit zal niet alleen sneller plaatsvinden, het zal ook goed zijn voor de algemene gezondheid binnen jouw bedrijf: jouw werknemers hoeven niet langer grote stukken te lopen met zware producten of pakketten: een transportband voert dit nu voor ze uit. 

 

https://www.acb-transportbanden.be/