Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

3 Belangrijke telematica trends voor wagenparkbeheerders

Iedereen die werkt in de logistiek- of transport sector merkt dat het belang van telematica toeneemt. Dat is ook niet gek. Telematica draagt namelijk bij aan uw bedrijfsdoelstellingen. Zeker wanneer u de focus moet leggen op het vergroten van de veiligheid binnen het wagenpark, verhogen van de efficiëntie en het verlagen van de kosten. Zonder goede software dat u ondersteunt, kan dit aanvoelen als een bijna onmogelijke taak. 

Door telematica te integreren met andere (bestaande) systemen, creëert u een systeem aangepast op uw wensen en behoeften. Het behalen van uw wagenpark doelstellingen was nog nooit zo makkelijk. Ook voor telematica geldt dat de mogelijkheden blijven toenemen. Om u op de hoogte te houden van de belangrijkste, laten we weten welke 3 trends u niet mag missen. 

Houd deze telematica trends in de gaten

Door op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen zorgt u dat u een streepje voor blijft op de concurrent. Gebruik het daarom in uw voordeel. Daarnaast is het een mooie manier om een extra stap bij te zetten naar het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Alleen maar meer reden om dieper in de laatste ontwikkelingen te duiken.

  1. Verschuiving focus op telematica-tracking

Het zal u niet verbazen dat tracking een integraal onderdeel is van telematica. De tracking maakt het mogelijk om locatie, status van voertuigen en rijgedrag in realtime te beoordelen. Niet alleen goed voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen, maar ook om uw chauffeurs bewust te maken van hun rijgedrag en ze met de data te coachen. Naar verwachting zal de integratie van spraakmogelijkheden en kunstmatige intelligentie de volgende stap zijn binnen telematica.

  1. Hybride wagenpark

Corona heeft ook impact gehad op de bedrijfsvoering van uw wagenpark. Denk aan de werkwijze, maar ook de gestelde eisen. Misschien had u nooit eerder op afstand gewerkt en waren de faciliteiten nog niet aanwezig. Telematica bood uitkomst. Realtime communicatie met chauffeurs werd makkelijker. De impact van toegankelijkheid, betrouwbaarheid en gemak, maken telematica in deze tijd onmisbaar voor een goed functionerend wagenpark.

  1. Wagenpark gegevensbeveiliging 

Ook telematica werkt op basis van (persoons)gegevens. Een aantal jaren terug stond dit extra in de spotlight met de komst van de AVG. Heeft u ooit nagedacht naar de data waar u mee werkt en/of dit voldoet aan de gegevensbeveiliging? De meeste systemen zijn zo ingericht dat ze automatisch voldoen aan de wetgeving. Bent u daarnaast bewust dat de kans bestaat dat u meer aanvullende maatregelen moet nemen. Raadpleeg een expert om zeker te weten dat uw systemen voldoen aan de normeringen van de AVG.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/kennisbank/artikel/wat-is-telematics/