Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je het internet dat het beste bij je past door te vergelijken

Zo kies je het internet dat het beste bij je past door te vergelijken 

Internet komt bij veel personen dagelijks om de hoek kijken. We willen allemaal zo snel mogelijk internet, het beste bereik maar ook natuurlijk goedkoop internet. Er komt steeds meer alles in 1 pakketten op de markt en daarom is ínternet vergelijken helemaal geen slecht idee. Op die manier kun je er gemakkelijk achter komen welk alles in 1 pakket het beste bij je past.

Zet op een rij wat je wilt

Internet vergelijken is een heel goed idee en zeker als je heel goed weet wat je wilt. Iedere aanbieder heeft vaak zijn eigen snelheid, prijs of toegevoegde elementen. Als je op een rij hebt wat je wilt dan is het veel makkelijker zoeken. Denk hierbij aan de snelheid die je wilt, wil je een alles in 1 pakket dus ook kunnen bellen met vaste telefonie of alleen internet en tv? Het kan voorkomen dat alleen internet afnemen duurder is dan alles in een pakket.

Handig om mee te nemen is of je alleen gebruik maakt van het internet of dat er meerdere personen in het huishouden er gebruik van maken. Met zijn allen tegelijk op Netflix kost veel snelheid. Als je alleen bent volstaat een kleine(re) langzamere verbinding beter en als je met zijn allen gebruikt maakt heb je toch echt een wat snellere verbinding nodig om alles draaiende te houden.

Zakelijk of privé?

Als je internet ook zakelijk gebruikt ben je waarschijnlijk bereid daar ook meer aan uit te geven. Vaak voldoet een standaardaansluiting, maar als je bijvoorbeeld filmpjes maakt en op YouTube wilt zetten, dan heb je meer nodig. Kijk dan naar hoeveel MB je per minuut kan uploaden want het is fijn als je video snel online staat. Idem als je veel foto’s uploadt.

Wederom kan het zijn dat je voor een zakelijke verbinding meer snelheid nodig hebt als je met meerdere personen tegelijk gebruikt maakt. Denk hierbij aan een kantoor met 5 personen die daar dagelijks werken, mailen en surfen op internet.

De prijzen vergelijken

De prijzen kunnen ook erg verschillen per aanbieder. Bij sommige aanbieders kun je zelf je pakket samenstellen en bij sommige aanbieders heb je alleen kant en klare pakketten. Bedenk wat je qua prijs maandelijks wilt uitgeven aan een internetaansluiting en hoe belangrijk het voor je is. Op basis van die gegevens kun je de beste keuze maken en kun je een vergelijking doen van verschillende aanbieders.