Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Zo houd je je dierbaren voor altijd bij je

Tegenwoordig zijn er vele verschillende manieren om je dierbaren voor altijd bij je te dragen. Is een van je dierbaren bijvoorbeeld gecremeerd? Dan kun je de as op verschillende wijzen laten verwerken, afhankelijk van je wensen. Hieronder worden een aantal manieren van het verwerken van de as omschreven die wellicht perfect zijn voor jou dierbare.

As verwerken in een voorwerp

Een van de meest populaire manieren om de as te verwerken is het verwerken in een sieraad. Er zijn tegenwoordig twee manieren van as verwerken mogelijk, namelijk onzichtbaar en zichtbaar. As verwerken zodat het zichtbaar is houdt in dat de as van je dierbare verwerkt wordt zodat het zichtbaar is in het sieraad. Hierdoor zijn dus alle sieraden ook uniek. Daarnaast kun je meestal ook kleuren toevoegen aan het sieraad.

Ook kun je de as verwerken in glas. As in glas is er in vele soorten. Naast glazen sieraden, zoals ringen of kettingen, worden er ook glazen urnen aangeboden waar de as in is verwerkt. As in glas kan volledig op uw wensen afgesteld worden. Ook kun je as laten verwerken in een zandloper, welke gevuld zal zijn met de as.

De as met een bijzondere bestemming

Vandaag de dag kun je van alles doen met de as, zonder er een voorwerp van te maken of mee te gebruiken. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de as van een overledene verwerken in inkt. Met deze inkt wordt dan een tattoo gezet. Echter is dit officieel niet toegestaan in verband met hygiëne-richtlijnen, maar er zijn genoeg mensen die je al voor zijn gegaan.

Was je dierbare een echt natuurmens? Je kunt de as ook laten verwerken in een boom. Er zijn bedrijven waarbij ze gebruik maken van een speciaal ontwikkelde methodes waarmee een jonge boom wordt gekweekt op de as van je dierbare. Zodra deze boom volledig geworteld is, kan deze geplant worden op een plek naar keuze. Daarnaast kun je zelf ook de soort boom uitzoeken.

Ben je eerder geïnteresseerd in een combinatie van bovenstaande opties? Je kunt ook voor een ecologische urn gaan, waarbij deze wordt begraven en vanzelf wordt afgebroken in de grond.

https://www.nan-design.nl/as-in-glas/