Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Werken als verzorgende IG

Wil jij werkzaam zijn als een verzorgende IG? Of ben jij van plan om een opleiding tot verzorgende IG te gaan volgen? In dat geval is het natuurlijk wel belangrijk dat jij weet wat deze verzorgende precies doet. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Wat is een verzorgende IG?

Je weet ongetwijfeld wel wat een verzorgende is, aangezien de naam dit stiekem al een beetje aan het verraden is. Maar je hebt natuurlijk veel verschillende soorten zorg. Daarbij kun je denken aan zorg in het ziekenhuis, dit wordt vaak een verpleegkundige genoemd. Maar je kunt ook denken aan bejaardenverzorging, gehandicaptenzorg en ga zo maar verder. IG staat voor individuele gezondheid. Je bent dus vooral met cliënten bezig en daar ben jij verantwoordelijk voor. 

 

Zorgplannen opstellen

Het betekent dat je dan een zorgplan moet gaan opstellen voor de cliënten. Vaak hoef je dit niet alleen te doen, maar met een groep andere personen. In het zorgplan staat bijvoorbeeld wat voor zorg je cliënt nodig heeft, maar ook andere aspecten worden daarin opgenomen. Bijvoorbeeld hoeveel zorg je cliënt nodig heeft, wanneer deze zorg moet worden geboden en ga zo maar verder. Vind jij het leuke om deze zorgplannen op te stellen, dan is dit werk misschien wel iets voor jou. 

 

Op veel plekken terecht

Het voordeel is dat je op veel diverse plekken terecht kunt als verzorgende IG. Daarbij kun je dus denken aan de gezondheidszorg. Vind jij het leuk om mensen met geestelijke problemen te helpen, dan kan dit echt iets voor jou zijn. Het kan dan gaan om mensen die bijvoorbeeld verslaafd zijn of psychische problemen hebben. Maar ook de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en dergelijke behoren tot de mogelijkheden. De diversiteit zorgt er ook voor dat je vaker kunt switchen van werk.